Olsson bäddade för Bois viktiga vinst

Segern var lika efterlängtad som viktig. – En riktig sexpoängsmatch och vi bryter en trend i serien, sa Jakob Olsson som var inblandad i Bois samtliga mål.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Både Bois och Syrianska låg inför matchen pyrt till i tabellenpå samma poäng och med ena foten i negativt kval.

– Man känner ju att det är viktigt och mycket står på spel. Det var lite extra taggning och vi genomförde matchen på ett bra sätt, sa Jakob Olsson.

Själv gjorde lånet från Ljungskile SK sin bästa match i Bois-tröjan hittills.

Ett hårt jobb kryddade han med två målgivande passningar och ett straffmål.

Det började redan efter 39 sekunder då Kalle Söderström mötte perfekt med pannan på hans vänsterinlägg.

– Vi kan inte få en så mycket bättre start. Men sen blev vi lite passiva och lät Syrianska ta över. Olyckligtvis kvitterar de, men vi får in ett viktigt mål innan halvtid.

ANNONS

Vid 2-1 hade Anton Liljenbäck bra häng i luften och gjorde ett drömmål - också det med pannan.

Jakob Olsson är värvad som poängspelare, inte minst för sina inlägg. Nu peggade han upp lysande för sina medspelare.

– Det gäller att de gör rätt löpningar och att bollen kommer där den ska komma, sa Jakob Olsson.

Syrianska bjöd verkligen upp till en underhållande match. Bois satsade på att ligga rätt i positioner och ställa om på kontringar.

Mattias Mete satte 1-1 på straff, sedan domaren menat att Eric Nilsson rivit ner honom. Här hjälpte inte Bois protester alls.

Men hemmalaget skulle också få chansen från elva meter.

Två gånger faktiskt!

– Det är inte ofta det är så många straffar i samma match. Vi hade lite tur som lyckades gå vidare från det här, sa Jakob Olsson som gjorde avgörande 3-1 sedan Joel Palmquist chippat och blivit kapad av målvakten Dwayne Miller.

– Jag var sugen och fick ta den. Jag försökte göra det bästa av det och sätta dit den, sa Jakob som var mer bestämd än Joakim Lindner som brände sitt läge tidigare sedan Lawson Sabah forcerat fram i straffområdet.

ANNONS

En dansk domare (Mikkel Redder) med kollegor dömde på Påskbergsvallen - ett utbyte mellan Sverige och Danmark.

– Det var en lite annorlunda nivå just innanför straffområdet. Kom det något som domaren kände var straff så avvaktade han inte utan var klar direkt, sa Jörgen Wålemark.

Syrianska var spelskickligt och mellan straffarna hade exempelvis Mattias Genc en kanon som Joakim Wulff vackert räddade till hörna. Sista kvarten blev Bois rejält pressade. Wulff räddades bland annat av ena stolpen. Ändå blev det tre ganska säkra poäng.

– Syrianska fick spela igenom för enkelt, framför allt i första halvlek på mittfältet, men vi kommer närmare dem i andra och skapar massor av chanser. "Jocke" Wulff gör ett par avgörande räddningar samtidigt som vi höjer oss en nivå. 5-3 hade kanske varit bättre i en sån här match, sa Jörgen Wålemark, vars lag hoppade upp några hack i tabellen.

– Vi försöker hålla ner betydelsen, vi vet vilket tufft läge vi är i, men vi vet också att funkar vårt spel här hemma är vi svårslagna. Kan vi hålla nivån, inte ha anspänning utan släppa loss. Då kommer vi avancera i tabellen i höst.

Matchfakta

Varbergs Bois FC-Syrianska FC 3-1

Mål: 1-0 (1) Karl Söderström (Jakob Olsson), 1-1 (15) Mattias Mete, str, 2-1 (43) Anton Liljenbäck (Jakob Olsson), 3-1 (79) Jakob Olsson, str.

Varningar. V: Gustav Berggren, Joel Palmquist.

Domare: Mikkel Redder, Danmark

Så startadeBois (4-4-2): Joakim Wulff - Thomas Boakye, Anton Liljenbäck, Pär Asp, Eric Nilsson - Lawson Sabah, Joakim Lindner, Gustav Berggren, Kalle Söderström - Jakob Olsson, Joel Palmquist.

Avb: Peter Dahlberg, Isac Skoog, Peter Nyström, Christoffer Arvidsson, Isac Johansson, Oliver Stanisic.

ANNONS