Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Nyförvärvet nickade hem derbyt till Tvååker

Rasmus Andersson säkrade tre nya poäng till Tvååkers IF. I ett stelt derby som mest innehöll kamp använde han huvudet. – Att nicka har aldrig varit min starka sida. Det är väl en på tusen, sa Rasmus.

Fotboll: Div 2 västra

Det var så sent som i 86:e minuten som Tvååkers nya högerback presenterade sig på allvar för publiken på Övrevi IP. Hörna nummer sex i andra halvlek var Halmia-keepern Malte Påhlsson på - men därefter satte Rasmus Andersson till pannan perfekt.
– Vi hade pratat om att vara heta på andrabollar så jag såg till att var först annars hade väl Mattias blivit vansinnig. Jag försökte få den på mål och den seglade ju in, log Rasmus Andersson som fick pris som "Matchens lirare".
– Jag fick en fruktkorg av Tvååker - och en Festis av "Ossen", fortsatte han.
Ja kompisen från tiden i Falkenbergs FF, Carl-Oscar Andersson, fanns på plats i Tvååker och stöttade som en av 527 åskådare. En annan profil i leden var HBK:s stjärna Sead Haksabanovic. 

Men det var inte lika stor stjärnglans på planen. 
Hade man spelat in en video av matchen och gett till resten av lagen i serien så hade motståndarna förmodligen inte blivit skräckslagna.
– Det är april månad. Halmia är ett välorganiserat lag och de väntade på oss och försökte få omställningar, men vi hanterade det bra. Jag tycker vi hade ett litet övertag. När vi håller oss till matchplanen blir man extra glad som tränare. 3-0 fick vi i premiären, men att vinna hemma i slutminuterna, det är alltid den bästa segern, sa Tvååkers tränare Mattias Lindström.

Få målchanser

Perparim Beqajs närskott i slutet av första halvlek är nästan det enda värt att skriva hem om i chansväg på hela matchen. Plus Erik Fermans hörna som Fredrik Haag nästan nådde hjässan på.
– När planen är som den är i mitten av april, då blir det mer sånt här än skönspel, men tre poäng är tre poäng, sa Rasmus Andersson.
Han spelade förra säsongen på Färöarna med Skala IF, men valde sen att återvända till Sverige. Då föll valet på Tvååkers IF.
– Jag ville flytta hem och komma närmare familjen. Sedan kom man in i det här gänget. De är väldigt schyssta och nu har vi tagit sex poäng av sex möjliga. En perfekt start. Personligen gör jag väl ingen monstermatch. Det blir ett mål men jag sprider många bollar.
– Halmia ska vara topptippat. De har folk som är duktiga på att trilla boll, men det blir svårare en sån här dag, och jag tycker inte det var orättvist att vi vann, sa Rasmus som höll bra koll på förre Vinbergs-spelaren Isak Pettersson samt lagkaptenen Ronny Sabo.
Halmia hade en Varbergs-bekanting i försvarslinjen.
– Lite annorlunda, men jag tycker det är kul. Det känns nytt, men jag börjar komma in i det mer och mer, sa mittbacken Besart Zeqiri som inte hetsade upp sig över Halmia inledning på serien:
– Tvååker är storfavorit som kommer från ettan, men vi ska göra vårt jobb. Sen efter säsongen får vi se vart vi hamnar. För oss gäller det bara att trumma på. Det är långt kvar innan det avgörs.