Gustaf Nilsson, SV Wehen Wiesbaden
Gustaf Nilsson, SV Wehen Wiesbaden Bild: Sv Wehen Wiesbaden

Nilsson tillbaka i startelvan efter skada – nätade direkt

En månads frånvaro på grund av skada. Nu var Gustaf Nilsson tillbaka i startelvan – och som målskytt.
– Det var gött, säger SV Wehen Wiesbaden-anfallaren.

ANNONS
|

I vintras valde Gustaf Nilsson, 23, att lämna BK Häcken för ett utlandsäventyr. Ny klubbadress blev SV Wehen Wiesbaden i 3. Liga, tyska tredjeligan.

Den senaste månaden har dock anfallaren varit skadad. En bristning i låret har gäckat honom.

Men nu är Nilsson tillbaka.

Visserligen spelade han en kvart i cupsegern mot FC Gießen förra veckan, men i tisdagens möte med bottenlaget Lübeck var han åter i startelvan. Ett förtroende han tackade för på bästa sätt. Nilsson nätade i 3–0-segern.

– Det kändes bra. Det var skönt att vara tillbaka. Jag hade bara gjort tre träningar, så det var gött att göra mål direkt, säger Nilsson på åttatimmarsresan tillbaka till Hessen.

ANNONS

Nilsson svarade för den första fullträffen i matchen. Anfallaren stötte in bollen från nära håll efter kvarten spelad.

Han hade dock bud på mer.

– Jag hade en nick på hörna som målvakten gjorde en bra räddning på och ett skott tätt utanför, säger han och försäkrar att baksidan känns bra efter matchen.

Segern saknade dock större betydelse. SV Wehen Wiesbaden ligger på sjätte plats och har inte särskilt mycket att spela för, även om det finns en mikroskopisk chans att nå uppflyttning.

– Under en period förlorade vi lite för många matcher i rad. Vi har mest äran att spela för, men vi ska försöka vinna de återstående matcherna.

I stället för att satsa på ligan så är SVWW:s stora fokus på Hessenpokal, som närmast går att likställa med DM och där vinnaren kvalificerar sig för tyska cupen.

Gustaf Nilsson trivs – och ser Falkenbergs FF:s matcher

Den reslige anfallaren har varit i Tyskland sedan januari. Utlandssejouren har såhär långt varit positiv.

– Jag trivs bra här. Det är ”lockdown” och det är lite segt. Det finns inte så mycket att göra förutom att träna, säger han.

Hur har det varit rent fotbollsmässigt?

– Förutom skadan tycker jag att det har gått bra. Jag har spelat många matcher och det är precis det jag vill, säger Nilsson.

ANNONS

Det finns dock en del att slipa på. Som språket, till exempel.

– Jag förstår mer och mer, men tyskan är inte bra än, säger han och skrattar.

På sin lediga tid har han också hunnit se en del av moderklubben Falkenbergs FF:s matcher. Än så länge har ju inte FFF rosat marknaden med en seger på de fyra första matcherna.

– Det har bara gått fyra matcher så det är för tidigt att säga så mycket. Det är synd att de inte har tagit fler poäng, men jag tror att det kommer, avslutar Nilsson.

Läs mer: Efterlängtad ligapremiär – så har det gått för Hallandsproffsen den gångna veckan

ANNONS