Karlsson i fin form – här är veckans proffskoll

Mål och assist från Jesper Karlsson. Gult kort till Gustaf Nilsson. Och mer speltid för Rami Hajal. Här är veckans ”Proffskollen”.

|
Bild: SCOOP DYGA

Niclas Eliasson, Nîmes Olympique - 23/4

0
Efter två raka matcher som inhoppare startade Niclas Eliasson mot Lille när Nimes vann med 2-1 på bortaplan. ”Nicke” svarade för assisten till Moussa Konés ledningsmål. Han blev utbytt på tilläggstid mot försvararen Patrick Burner när Nimes skulle bevaka sin ledning mot topplaget som i och med förlusten tappade serieledningen. Nimes ligger trea från slutet med Nantes och Dijon bakom sig.
Bild: CARL SANDIN

John Björkengren. Lecce – 17/1

0
Fjärde raka vinsten för Lecce kom i lördags mot Frosinone. Det blev en klar 3-0-vinst och John Björkengren fick återigen tränaren Eugenio Corinis förtroende. Morups främsta fotbollsexport ingick i Lecces startelva och spelade hela matchen på Stadio Benito Stirpe. Lecce ligger tvåa i Serie B-tabellen sju poäng efter ledande Empoli när 30 omgångar är spelade.

Sara Nilsson, Florentia - 15/2

0
Det blev en sur och överraskande förlust för Florentia efter spelledigheten. Napoli CF vann med 3-1 där Isotta Nocchi blev tvåmålsskytt redan efter elva minuter. Sara Nilsson spelade sin 15:e match för säsongen, i startelvan och fick vara kvar hela matchen. Laget ligger fortfarande på femte plats på samma poäng som Fiorentina och Empoli Ladies.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Erion Sadiku, Genoa - 6/0

0
Genoas U19-lag vann mot SPAL med 2-1 på bortaplan efter att ha hamnat i 0-1-underläge. Erion Sadiku fanns inte med i truppen.
Bild: DAVID ASSERFORS

Johannes Vall - 1/0

0
En omtumlande vecka med vulkanutbrott i närheten av Reyjkavik. Valur vann en spännande match i isländska cupens kvartsfinal mot KR Reyjkavik. 3-3 efter ordinarie tid och sedan 5-4 efter straffläggning. ”Jag vilade i helgen med. Tränade för fullt idag så jag är tillgänglig till nästa match på fredag” hälsar Johannes Vall i ett sms.
Bild: THOMAS BAKKER

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar - 31/8

0
Succé är bara förnamnet för Jesper Karlsson som under sin starka debutsäsong i holländska ligan också belönats med en plats i Janne Anderssons VM-kvaltrupp. Innan avresan mot Stockholm hann Karlsson leverera för sitt AZ Alkmaar i toppmötet med PSV Eindhoven. Jesper överstegsfintade och drog på ett kanonskott till 1-0 och låg även bakom en assist till Teun Koopmeiners.
Bild: FPh/Mustafa Gumussu

Rami Hajal, Heerenveen - 22/0

0
Ännu mera speltid för Hajal. För tredje matchen i rad. Han kom in i 74:e minuten i 0-0-matchen mot Twente. Heerenveen ligger för närvarande tia i tabellen.

Gustaf Nilsson, SV Wehen Wiesbaden - 9/2

0
Wehen Wiesbaden åkte på säsongens nionde förlust. Zwickau vann med uddamålet där Morris Schröter avgjorde i 86:e minuten. Gustaf Nilsson drog på sig en varning i inledningen av matchen. Redan på torsdag, 25 mars, väntar ny match borta mot Eintracht Frankfurt.