Mycket på spel mellan Ullared och VInberg

Spelaren med stort klubbhjärta ser fram emot derbyt mot Vinbergs IF. – Det är mycket som står på spel för båda lagen, säger Jakob Nilsson.

ANNONS
|

Fotboll: Inför division 2-derbyt

Den 27-årige mittfältaren firade 400 matcher för Ullareds IK i förra omgången när det blev förlust mot Assyriska (0-2).

Men det är ändå en milstolpe.

Jakob har varit UIK trogen i alla år.

– Det har väl lite att göra med att vi klättrat rätt så bra senaste åren. Det känns som det har följt min utvecklingskurva, säger ”Jagge” som han kallas på både klubbens och Svenska fotbollförbundets hemsida.

– Det är inte alltid vi använder dem. Det känns som det byts smeknamn hela tiden inom laget.

Kan du förklara Oskar ”Skogen” Larsson?

ANNONS

– Grejen är att jag tror att han jobbar i skogen, och så bor han ute i skogen jämfört med andra i laget, säger Jakob och skrattar.

Han säger sig inte vara värst i antal matcher.

– Jag är osäker men Robin Hallgren är ett år äldre och har spelat lika länge. Han har i alla fall gjort mer än 400. Sedan finns det några på 300 också. Vi är ett gäng som alltid spelat i Ullared, säger Jakob.

Hur tror du Vinberg resonerar inför derbyt?

– De tror väl att det kommer gå som det gick senast. De var det bättre laget också, men de kommer få det väldigt mycket tuffare på Hedevi. Som det är i den här serien finns inga ”säkra” matcher.

Vinberg kan vinna serien, om Assyriskas spel fallerar, men det ska mycket till om det ska hända. Det troliga är att laget får sikta på en kvalplats uppåt. För Ullareds del gäller det att kämpa sig till nytt kontrakt. Efter derbyt väntar Dalstorp och Högaborg.

– Jag ser ljust på det och känner att vi har chans på nio poäng. Samtidigt var till exempel Högaborg väldigt bra när vi mötte dem. Jag är förvånad att de ligger där de ligger.

ANNONS

Jakob fortsätter:

– Visst hade det varit jäkligt skönt att slå Vinberg, men det är mer ”sexpoängsmatcher” mot de andra två lagen.

Hur ser du på Vinbergs knackiga höst?

– Jag har egentligen för dålig koll på vad som hänt där. De har ju inga större skadeproblem. Men det kanske gick lite för lätt för dem i våras, säger Jakob som pluggar i Halmstad och är klar utvecklingsingenjör till sommaren.

Vad blir det för karaktär på matchen?

– Både vi och Vinberg vill hålla bollen inom laget och rulla på backen, men nu är det höst, derby och då blir det mer kamp, lite tuffare än vanligt.

ANNONS