Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs Gifs tränare Halda Kabil. Bild: Krister Andersson
Varbergs Gifs tränare Halda Kabil. Bild: Krister Andersson

Mycket på spel när Varbergs Gif möter Onsala BK

Det kan bli en avgörande poängjakt på fredagen när Varbergs Gif möter Onsala BK på Varberg Energi Arena.

Med fyra matcher kvar i Division 2 västra Götaland behöver Varbergs Gif ta poäng för att inte halka ned till kvalplats. Samtidigt kämpar fredagens motståndare Onsala BK, just nu på en fjärdeplats i tabellen, för att nå topplagen.

– Vi har förberett oss. Vi vet hur Onsala spelar, de är vassa framåt. Men vi har pratat om det. Vi vet vår kapacitet och vad vi går för, och det är vår hemmaplan. Vi är starka där, säger tränare Halda Kabil.

Startelvan är ännu inte presenterad och det finns frågetecken kring ett par av spelarna, där skadeläget fortfarande är oklart.

– Vi har haft lite problem med Theodor Graudums och Isac Johansson, men vi tror att de ska kunna vara med. Annars är de friska, krya och sugna på revansch.

Mittbacken fick sparken

Tidigare i veckan fick mittbacken Stanko Ostojic sparken, efter en incident i omklädningsrummet efter förlusten mot Assyriska. Men dramat ska inte påverka matchen mot Onsala, enligt Halda Kabil.

– Drama och drama... Det beror på hur man ser det. Det är inte roligt när sådant händer, men vi får gå vidare. Vi måste lägga fokus på matcherna.

Tabellen är jämn och Varbergs Gif har fyra matcher på sig att ta tillräckligt många poäng för att hålla sig kvar i division 2.

– Tabellen är som den är. Det gäller att vinna matcher. Det är det enda det handlar om. Det gäller att så fort som möjligt säkra kontraktet. Vi får titta på oss själva och inte på de andra, säger Halda Kabil.

Läs mer: Se HN:s livesändning från matchen mellan Varbergs GIF och Onsala BK