Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Molly Johansson tilldelas Hallandsjunioren.
Molly Johansson tilldelas Hallandsjunioren. Bild: JOHAN BOREHED

Molly Johansson tilldelas Hallandsjunioren

Hallandsjunioren är ett stipendium som delas ut av RF-SISU Halland. Det delas ut varje år och går till två halländska juniorer, en kille och en tjej. Juryn går på prestation inom idrottsutövning samt personliga egenskaper. I år blev Molly Johansson tilldelad stipendiet på 6000 kronor.

Molly Johansson är 17 år och spelar fotboll för BK Häcken. Hon har nyligen skrivit på sitt första A-lagskontrakt och flyttar därmed upp till Häckens damlag. Sedan uppflyttningen har hon hunnit med tre inhopp i A-laget. Nu tilldelas hon stipendiet Hallandsjunioren.

Hur känns det att vinna?

– Det är jättekul, man tränar ju för att bli bättre. Jag brinner för fotbollen, att få ett stipendium för det är jätteroligt. Det bekräftar att någon annan ser det man gör, säger Molly Johansson.

Juryn kollar inte bara på sportsliga prestationer utan även personliga egenskaper. Detta gör stipendiet extra ärofyllt för Molly.

– Det är blir ännu roligare att få stipendiet när de går på personlighet och saker man gör utanför plan. Det känns som en ännu större ära. Jag känner själv att jag är väldigt målmedveten och ambitiös i det jag vill göra. Det kanske är att folk har sett att jag verkligen brinner för fotbollen. Att det inte bara är på plan som jag ger 100 procent.

Varför tror du att du vann?

– Jag tycker det går väldigt bra i fotbollen. Jag har blivit uppflyttad till seniorerna och känner att jag har kommit in i tempot. Laget består in princip bara av landslagsspelare så jag känner att jag utvecklats fotbollsmässigt. Någon kanske har sett detta och tyckt att det var värt att uppmärksamma.

Har du någon favoritspelare?

– Ja, jag har alltid gillat (Lionel) Messi. Men den senaste tiden har jag börjat gilla (Marcus) Rashford, han har en farlig teknik och vågar alltid utmana.

Det kan bli svårt att kombinera skolan med fotboll på hög nivå. Distansundervisningen har underlättat situationen för Molly som har behövt pendla till Göteborg.

– Skolan är lite tuff ibland. Jag tycker de på skolan är väldigt snälla och anpassar min undervisning till träningen. Vi har ju distans nu så det underlättar ganska mycket för mig. Det blir så att jag får göra prov när jag inte har träning och tar igen uppgifter i efterhand. Men jag tar studenten nu till sommarn, då blir det lite lättare att fokusera på fotbollen.