Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/32

Mladen räddade kryss på övertid

John Nilsson och Mladen Galambos hette Ullareds IK:s räddande änglar i derbyt. – Det var flax! sa målvakten Mladen Galambos om matchens snackis.

Fotboll: div 2 västra
På övertid, i 92:a minuten, fick Halmias Vuk Lugonjic soprent läge att göra 2-1 inne i straffområdet. Han behövde egentligen bara bredsida in bollen och segern hade gått till Halmia. Men Mladen Galambos gjorde en utomjordisk räddning - närmast i sittande position!
– Det såg säkert värre ut än vad det var. Jag är en dvärg i målet som nästan inte når upp till ribban! skämtade Mladen och fortsatte mer allvarligt:
– Vi spelar bra defensivt mot ett riktigt bra lag. Sen har vi också chanser som lika gärna kunnat gå till vår fördel.
Matchens halvlekar hade två olika ansikten. Den första var faktiskt koma-liknande, trevande och chansfattig. Andreas Litzell sprang igenom och fick iväg ett skott som Andrée Pettersson räddade med hjälp av ribban.
För Halmias del drog förre Vinbergs-spelaren Isak Pettersson en frispark i muren i bra läge utanför straffområdet.
Men det var också alles.
– Vi kan prestera bättre, men Halmia sätter också tryck och ger oss inte tid att rulla boll. Vi kom undan i första halvlek med ett försvarsspel som jag är supernöjd med, sa Ullareds-tränaren Uno Andersson.
Pressen från Halmia blev större i andra halvlek. Ullared blev golvade och hamnade i obalans i början. Besart Zeqiri och Vuk Lugonjic tvingade Galambos till en fenomenal dubbelräddning.
Det blev i stället Isak Pettersson som stötte in 1-0 på Lugonjics inspel från högerkanten.
– Jag har väl åsikter om deras mål. Vi har ett offensivt inkast men vi tappar boll och det blir en omställning. Där måste vi vara mycket säkrare, sa Uno Andersson.
Det kunde ha blivit mer för Halmia.
Lugonjic var framme igen.
– Jag fick agera andramålvakt bakom Mladen, sa John Nilsson som parerade på mållinjen.
Nilsson är ingen van målskytt. När han kvitterade till 1-1 med dryga kvarten kvar var det blott hans andra seriemål för säsongen. Inspelet från Ullareds piggaste spelare, Alexander Johansson, var magnifikt.
– Jag vete fan varför jag hamnade där uppe, men Alexander kom runt bra och det var bara att sätta högern till, sa John Nilsson som hade ganska blandade känslor efter slutsignalen.
– Det var tufft ett tag, men jag tycker vi tar över efter målet. Vi hade ju ett par chanser till, sa John och syftade på Ali Krayns ribbträff.
Bakom sig i tabellen har Ullared jagande Varbergs Gif. Att man trots allt fick med sig en poäng mot Halmia var ändå välkommet.
– Rena vilda västern det här! Vi får med oss en poäng och jag är jättestolt över killarna, sa Uno Andersson och hyllade förstås majestätiska Mladen i kassen:
– Han gjorde ett par avgörande räddningar. Halmia var lite närmare en seger, men vi var inte så långt borta heller.
Hjälten på Hedevi. Mladen Galambos kramas om av målvaktstränaren Björn Nordberg efter jätteräddningen på övertid.