Mattias Lindström lämnar Tvååker för Helsingborgs IF

Nu står det klart att Mattias Lindström blir ny assisterande tränare i Helsingborg. Därmed står Tvååker utan tränare med bara en vecka kvar till nyår.
– Det blir ju inte direkt mindre att göra för oss nu, säger sportchef Ulf Persson.

ANNONS
|

Historien om Mattias Lindströms vara eller icke vara i Tvååkers IF har till slut nått vägs ände. Under onsdagen presenterades han som ny assisterande tränare i Helsingborg, samtidigt som Jörgen Lennartsson presenterades som ny huvudtränare.

– Jättekul, jag är hedrad av att få jobba med Jörgen och hedrad och stolt över att jobba med HIF igen, säger Mattias Lindström.

För Tvååkers IF innebär detta att den tränare som de planerat ska vara ansvarig under nästa säsong inte längre är tillgänglig.

– Först och främst är det otroligt roligt för Mattias skull. Vi får skylla oss själva när vi har den typen av tränare, säger Ulf Persson och fortsätter:

ANNONS

– Vi har vetat om att risken finns, att Mattias inte skulle säga nej till ett bra erbjudande i Helsingborg. Det sa jag till honom redan under hans första vända i Tvååker, att han kommer hamna där en dag.

Tvååker får arbeta efter plan b

Mattias Lindström har varit med i planeringen av nästa säsong och jobbat nära klubben under hela vintern. Men nu får någon annan ta över.

– Plan b är otydlig idag. Vi har ju också letat assisterande tränare och det har inte heller varit lätt eftersom att Mattias inte har vetat hur han ska göra, säger Ulf Persson.

Tycker du att ni har kunnat göra något annorlunda?

– Det är klart att vi kunde ha satt större press på honom att få ett svar, men då hade vi nog inte heller fått behålla honom. Vi var medvetna med att vi tog en risk i att jobba så här, säger Persson och fortsätter:

– Vi vill ha både spelare och tränare som utvecklas, det är bara kul när de kan ta nästa steg. Någon nytta har det väl också för oss i nästa steg när vi rekryterar nytt, alla ser att man kan ta kliv via Tvååker.

Lindströms ord om Tvååker

Mattias Lindström säger så här om situationen som han lämnar bakom sig i Tvååker.

ANNONS

– Det har inte varit optimalt, men jag har varit rak och tydlig mot klubben. Jag har trivts ypperligt i Tvååker, men har hela tiden varit öppen med att jag vill lämna om det finns en position i HIF. Det har alla vetat om, säger han och fortsätter:

– Jag har jobbat som om jag ska vara kvar, spikat truppen och pratat med spelare. Där finns en grund att stå på, Tvååker kommer klara sig utmärkt utan mig.

Läs mer: Så ser Tvååkers truppbygge ut för tillfället

ANNONS