Mattias Lindström, Tvååkers IF.
Mattias Lindström satte sig ned med Tvååker och diskuterade framtid. Bild: LUDVIG THUNMAN

Mattias Lindström positiv efter första mötet med Tvååker

Blir Mattias Lindström kvar i Tvååkers IF? Det är ännu höljt i dunkel. Under måndagen satte de sig ned och pratade om en eventuell fortsättning.
– Båda två är positiva, säger han.

ANNONS
|

– Det är tråkigt. Det är jättetråkigt för staden och supportrarna. Men det är som det är.

När Mattias Lindström svarar har Helsingborgs IF precis halkat ur allsvenskan efter att Kalmar FF skrällt och besegrat AIK med 1–0.

Men matchen fick inte HIF-ikonen se. Under måndagen satte han sig ned med Tvååkers IF för att diskutera en eventuell fortsättning i klubben nästa år. 40-åringen, som tog över med ungefär tio matcher kvar, hade bara kontrakt säsongen ut-

– Båda två är positiva, men vi ska höras längre fram i veckan. Det beror mycket på att vi spelade i lördags, hade en lång resa hem och sedan ska man hinna smälta det några dagar, säger Lindström efter ett flera timmar långt möte.

ANNONS

Inget beslut är fattat, men den tidigare allsvenske profilen försäkrar en sak:

– Vi är positivt inställda. Men de ska också hinna prata med spelare.

Har ni bokat någon ny tid?

– Nej, det gjorde vi inte. Vi sa att vi skulle höras senare i veckan. Vad det betyder, ja, det vet jag inte. Om jag känner de som bestämmer rätt, så ringer de nog mig i morgon, säger Lindström med ett skratt.

Han fortsätter:

– Jag måste hem och ta en vända där så att jag inte gör någonting förhastat. Vi är positivt inställda och hittar nog en lösning, men det ska göras i rätt ordning, säger Lindström.

Pratade ni någonting om hur staben kan se ut nästa säsong?

– Ja, men där kom vi inte så långt tyvärr. Gustav Andersson har jag haft med mig hela tiden och i hans fall är det jobbet som styr. Tobias Hysén har han förfrågan som han funderar på, så där kan vi inte göra mer för tillfället.

ANNONS