Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Martin Skogman ny tränare i KIF Örebro

Efter 15 år som tränare kom till slut Martin Skogmans första allsvenska uppdrag. Varbergaren tar över KIF Örebro från och med nästa vecka. – Det är ju det här som man har väntat på, säger Skogman.

Martin Skogman har under säsongen varit assisterande tränare i division två-laget Eskilstuna City. Nu tar karriären ny fart, ända upp till damallsvenskan och till KIF Örebro.
– Det är riktigt roligt, jag mår rätt så bra i dag, säger Skogman.
Han gjorde sig ett namn på västkusten som damtränare i Norvalla och Tölö, men det var längesen han hade huvudansvaret för ett lag.
– Det är jävligt många år sedan alltså. Jag gjorde mitt sista år i Tölö 2011, så fem år sedan.
Skogmans sambo, Frida Svensson, är klubbkamrat med Olivia Schough i Eskilstuna United. Matchen mellan just Eskilstuna och Örebro i näst sista omgången blir speciell.
– Det blir en vecka där vi nog inte pratar så mycket fotboll hemma, men annars ska det inte vara några problem, säger 39-åringen som gillar att vara tillbaka inom damfotbollen.
– Det är den jag kan bäst. Det finns så många herrspelare, ibland pratar de namn här i laget och jag har ingen aning vem det är. På damsidan finns det lite färre spelare. 
Hur bra koll har du på damallsvenskan?
– Jag har väl rätt så bra koll, jag har ju sett mycket och följt allsvenskan i många år.
Han får också en ny roll i klubben som chefstränare, inte huvudtränare, vilket betyder att han har mer ansvar än bara själva A-laget.
– Jag är ansvarig för hela föreningen. Jag ska ha koll på ungdomslagen och se till att hela föreningen jobbar åt samma håll.
KIF Örebro parkerar i nuläget på en sjundeplats i den allsvenska tabellen. Så sent som 2014 slutade man tvåa och kvalificerade sig för spel i Champions League.
Vad är målet i år?
– Vi ska inte hamna i botten. Hamnar vi på övre halvan är det bra, men för mig handlar det om att bygga en trygghet i laget.
En av Skogmans tidigare spelare i Tölö, Fridolina Rolfö, briljerade i damernas träningslandskamp mot Japan i förra veckan. Hon är också uttagen i den svenska OS-truppen.
Känner man stolthet som gammal tränare i sådana lägen?
– Det är klart man gör. Henne skulle jag gärna ha värvat nu med.