Mahmod Hashemi, 41, har valt att tatuera in sin hjälte, Zlatan Ibrahimovic, på ryggen.
Mahmod Hashemi, 41, har valt att tatuera in sin hjälte, Zlatan Ibrahimovic, på ryggen. Bild: Privat

Mahmod Hashemi har tatuerat in Zlatan – över hela ryggen

Hur mycket älskar du Zlatan Ibrahimovic? Mahmod Hashemi, 41, från Borås gör det så till den milda grad att han tatuerat in den svenske superstjärnan – över hela ryggen.
– Han är en kung i mina ögon, säger han.

ANNONS
|

En tidslinje av tio olika Zlatan Ibrahimovic.

Så skulle man kortfattat kunna beskriva tatueringen som täcker hela Mahmod Hashemis ryggtavla.

41-åringen från Borås har valt att tatuera in en Zlatan för varje klubblag (nio stycken) och en från landslaget.

Det är Barcelona-Zlatan som just avgjort El Clasico mot Real Madrid 2009, United-Zlatan som lyfter Engelska Ligacup-bucklan och landslags-Zlatan som cykelsparkar in 4–0 mot England på Friends Arena 2012.

Lägg därtill en signatur, guldbollen – vilken han tilldelats vid 11 tillfällen – samt en kungakrona.

Ett år och 40 timmar tog det innan tatueringen blev klar.

ANNONS

– Det har varit mycket smärta och många tusenlappar som har gått åt, skrattar han.

I lördags kväll lade Mahmod Hashemi upp en bild på tatueringen Instagram, vilket väckt en hel del intresse. Bland annat har han fått vara med i TV4:s program Efter Fem.

– Vad ska man säga? Han har varit en stor förebild för mig enda sedan han började, vi är ju nästan jämngamla. Jag älskar hans personlighet. Det han gjort på plan behöver jag inte ens prata om, det hoppas jag de som kan fotboll fattar ... det är unikt. Alla titlar han tagit, målen han gjort, säger Mahmod Hashemi.

Han fortsätter:

– Han är en stor förebild och jag tycker han har blivit orättvist behandlad bland folk som inte uppskattar det han gjort. Vissa saker kanske han inte skulle sagt, men han är ärlig och säger det.

Vill hylla hela hans karriär

Så varför väljer man tio Zlatans på ryggen – i stället för en?

För Mahmod Hashemi är svaret enkelt. Tatueringen ska vara en hyllning till svenske superstjärnans karriär och inte bara hans tid i en enstaka klubb.

– Jag själv är ju Barcelona-fan. Men det är individen jag är ute efter och inte hans tid i laget. Zlatan går i första hand, det är han jag vill hylla och därför har jag alla lagen han spelat i.

ANNONS

Absolut mest utrymme på ryggen får Zlatan Ibrahimovic i Paris Saint Germain-tröjan och det finns en anledning till det. För även om många anser att svensken hade sina bästa år i både Inter och Milan vill Mahmod hylla vad svensken gjorde i den franska huvudstaden.

– För det första var han helt överlägsen där. Men det som jag tror många glömmer är att man, tio minuter in i hans sista match i Ligue 1, avbryter matchen och alla i arenan applåderar. De spelar franska nationalsången när han byts ut och de tände Eiffeltornet när han slog målrekordet.

Han tillägger:

– Det är i ett helt annat land, vi har en svensk som är så stor i Frankrike. Jag får gåshud när jag tänker på det.

Fått positiva reaktioner

Trots att tatueringen gjordes under ett helt år så var det inte många som kände till den. Mahmod gjorde sitt bästa för att hålla sitt projekt hemligt.

När han väl valde att offentliggöra den, ja då var reaktionerna mestadels positiva.

– Det har varit väldigt många fina människor som har lajkat och skrivit fina kommentarer till mig. Jag har försökt tacka de flesta. Det har varit mycket bättre än jag trodde.

ANNONS

Vad har familjen sagt?

– Min lillebror har bott i Kanada i tio år och kom hit för en månad sedan. Så han fick se den när han kom hit, han tyckte det var häftigt.

Finns det plats på ryggen om han byter klubb? Han har ju ryktats till Hammarby.

– Nej, det är fullt faktiskt. Men jag tror inte han kommer spela i allsvenskan och Hammarby.

Så nu blir sista projektet att få en autograf och visa tatueringen?

– Det hade varit roligt att få visa den och se hans reaktion. Jag hoppas han skulle bli stolt, lika mycket som jag själv är. Så jag hoppas verkligen han får se detta på något sätt.

ANNONS