Kan bli avgörande. Jasmine Strandberg har stått för en strålande säsong i Böljan mål. Nu hoppas hon på avancemang.
Kan bli avgörande. Jasmine Strandberg har stått för en strålande säsong i Böljan mål. Nu hoppas hon på avancemang.

Målvakten med stort mod

Hon har bara släppt in 22 mål på 42 matcher. Jasmine Strandberg är en av Böljans viktigaste spelare och nu vill hon till Elitettan. – Jag har alltid velat framåt.

ANNONS
|

Fotboll: Kval till elitettan

Den 23-åriga studenten varvar plugg till förskolelärare med att vara hårdsatsande fotbollsmålvakt. Och långpendlare från Kungsäter.

– Det går att få ihop, men ibland känner man sig trött, säger hon.

Men på lördag kommer hon att piggna till. Det är kval för andra året i rad.

– Förra året hann vi inte njuta vi seriesegern innan kvalet var slut. Det kändes knappt som om vi vunnit serien. Den här gången har vi kunnat göra det och laddat inför kvalet.

Växjö var alldeles för bra förra året och lagets kapacitet visade sig räcka för Elitettan också där man nu kämpar om en allsvensk plats.

ANNONS

– Klart vi har talat om det i laget. Värre än Växjö kan det inte bli.

Hon och några lagkamrater såg Glimåkra på plats i näst sista seriematchen.

– De är tuffa och fysiska, nu säger jag väl lite för mycket, men vi känns bättre. Förra året mot Växjö fick vi en chock. Det kommer vi inte att få den här gången.

Den här veckan har laget förberett sig på allvar. De sista seriematcherna spelades bara av.

– Det känns som om vi varit en maskin det här året. Vårt försvarsspel har suttit som en smäck och sedan har anfallsspelet utvecklats. Vi har gjort många mål.

Och släppt in få...

– Vi har haft exakt samma backlinje som förra året och det har ingett trygghet. Under mitt första år var det lite oklarheter hur jag skulle agera, nu kommunicerar vi bättre och vet var vi har varandra.

Jasmine Strandberg lämnade Valinge för två säsonger sedan efter en schism med tränaren Hans Albinsson. Hennes gamla lag kvalar också den här helgen.

– Jättekul. Varberg behöver lag i högre serier. Men att det gått så bra för mig i Böljan känns som en liten revansch, säger Jasmine.

ANNONS

Våga och vinn, det är Jasmine Strandbergs paroll.

ANNONS