Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Valinge-Derome vann med hela 5–0.  Bild: YVES HERMAN
Valinge-Derome vann med hela 5–0. Bild: YVES HERMAN

Målfest när det till slut ville lossna

Efter en knackig inledning av matchen släppte det till slut för Valinge-Derome som i den andra matchen för säsongen slog Västra Karups med hela 5–0.

- Vi hade ett kraftigt övertag och skapade många bra lägen, sa Valinges tränare Mohamed Omar Jama.

Det var dock en trög första halvlek för hemmalaget. Trots att de hade flera lägen ville bollen inte in i mål.

Valinge-Derome spräckte nollan till slut

- Vi var väldigt nära men satte inte målchanserna. Vi träffade både ribban och stolpe under första halvleken… sa Valinges Michaela Danielsson.

Till slut spräckte Evelina Bengtsson nollan och tidigt i andra halvlek lossnade det helt för Valinge-Derome efter Michaela Danielssons 2–0 mål.

- Vi var bättre matchen igenom och efter det målet släppte det för oss. Man vet aldrig vad som kan hända men då kunde vi slappna av, sa målskytten.

Efter den första halvleken med måltorka lyckades Valinge organisera sig och vann fler bollar högre upp på planen.

- Vi fick en go känsla när vi vann direkt. Vi var mycket bättre på att skapa lägen och ta andrabollarna i den andra halvleken, sa Mohamed Omar Jama.

I den 74 minuten utökade Valinge ledningen genom Ebba Lundberg och bara några minuter senare blev Michaela Danielsson tvåmålsskytt efter en straff.

- Det kändes som de fick jobba hårt och det var tydligast sista halvtimmen. Vår plan var att hålla i bollen och ha ett högt bolltempo. Vi var starka och det var gött att vinna! Sa Michaela Danielsson.

Mohamed Omar Jama tyckte att motståndarnas tempo sinkade lagets prestation.

- Vi är vana att bli pressade och vi fick för mycket tid. Vi hamnade lite i deras tempo. De var ett fysiskt rutinerat lag men de blev trötta på slutet, sa Mohamed efter matchen.

Carolina Nilsson slog till slut spiken i kistan och 5–0 var ett faktum bara två minuter efter straffen och därav Valinge-Deromes andra raka seger för säsongen.