Underläge i halvtid – då fixade Ebba Fritzson och Maja Udd UIFK:s vändning

Bortalaget Husqvarna hade greppet i halvtid och ledde med 1–0 i division 1 mellersta Götaland dam i fotboll. Men UIFK vände på matchen och vann till slut med 2–1.

ANNONS
|
Husqvarna
1

– Vi krigar i 90 minuter. Det börjar väldigt olyckligt då vi får ett baklänges mål redan efter en och en halv minut. Sedan radar vi upp chanser men lyckas inte spräcka Husqvarnas nolla innan början av andra halvlek. Efter kvitteringen så har vi en rad chanser att avgöra. I den 84E minuten gör vi 2-1 och detta innebär att vi klarar oss kvar i Division 1. Vi mönstrade ett jämnt lag i UIFK idag. Givetvis stor glädje bland spelare och ledare efter slutsignalen, kommenterade UIFK:s tränare Krister Karlsson.

Husqvarnas tränare Conny Erixon om matchen:

– En märklig säsong med Corona och enkelmöten i spelprogrammet är över. Vi var klara för fortsatt spel i division 1 inför sista omgången, men vi ville avsluta snyggt och visa att vi kan konkurrera på övre halvan. Vi startade bra och 1–0 kom redan i andra minuten, sedan tycker jag att vi har bra spel i första halvlek. I andra visar Ulricehamn att de ville spela kvar i division och till slut renderar det i kvittering och till slut vinst. Vi får gratulera Ulricehamn till vinst och fortsatt spel i division 1.

ANNONS

UIFK:s mål gjordes av Ebba Fritzson och Maja Udd. Märta Henrysson stod för Husqvarnas enda mål.

Resultaten i sista omgången innebär att UIFK slutar på nionde plats och Husqvarna på åttonde plats.

ANNONS