Petronella Lindström i målform när Husqvarna vann mot Värnamo

Hemmalaget Husqvarna tog hem de tre poängen efter seger mot Värnamo i division 1 mellersta Götaland dam i fotboll. 4–1 (2–0) slutade matchen på söndagen.

ANNONS
|
IFK Värnamo
1

– På en fin helg plan i tryckande värme tog vi emot IFK Värnamo. Matchen inleddes med hög press av motståndarna som väntat, vi söker de ytor vi på förhand pratat om men lyckas aldrig få ett lugn på offensiv planhalva. Vi gör 1-0 i 35e minuten, ett resultat som inte speglat matchbilden i första halvlek. Vi är dock farliga i våra omställningar som är bättre än förra matchen mot Böljan. I andra halvlek lyckas vi med att variera anfallsspelet bättre och är fortsatt farliga på omställningar. Vi straffar deras högt stående backlinje tre gånger och vinner tillslut matchen med bekväma 4-1. Värnamo var inte dåliga, vi var dock extremt effektiva och jobbade otroligt hårt matchen igenom. Enormt fin start på säsongen, kommenterade Husqvarnas tränare Conny Erixon.

ANNONS

Husqvarna tog därmed andra raka segern, efter 1–0 mot Böljan i premiären.

Målgörare för Husqvarna var Petronella Lindström 2 och Lina Gasslander, medan Värnamos mål gjordes av Sefika Muratovic. Ett av Husqvarnas mål var ett självmål.

Husqvarna tar sig an Onsala i nästa match borta lördag 8 augusti 16.00. Värnamo möter Ulricehamn hemma torsdag 2 juli 19.00.

ANNONS