Linn Albrektsson gav Böljan ledningen men derbyt på Tingbergsvallen slutade 1-1. Bild: Robert Boman/falkenbergsbild.se/arkiv
Linn Albrektsson gav Böljan ledningen men derbyt på Tingbergsvallen slutade 1-1. Bild: Robert Boman/falkenbergsbild.se/arkiv

Linn nätar igen

Hallandsderby för Böljan borta mot Kungsbacka, då vaknade förra årets målspruta Linn Albrektsson till. En stenhård halvvolley rätt upp i nättaket var omöjlig för Kungsbackas målvakt att rädda. Men det skulle visa sig bli en tuff kamp för poängen.

ANNONS
|

Fotboll: Elitettan

Kungsbacka-Böljan 1-1 (0-0)

Den delvis vattentäckta planen på Tingbergsvallen bjöd inte in till någon sambafotboll i matchen mellan Kungsbacka DFF mot Böljan. Både plan och boll såg tung ut.

– Det var mycket krig och kamp där ute, sa Maria Nilsson efter matchen.

Linn Albrektsson i anfallet menade att det ofta är hårt spel mot just Kungsbacka.

– Det märks att det är derby. Båda lager smäller på mycket, sa Linn Albrektsson.

Böljan började starkast och hade en farlig chans redan efter tio minuter då Amanda Johansson avancerade på vänsterkanten och fick in en boll som hittade huvudet på Alexandra Franzén. Inget mål den gången, men Böljan fortsatte försöka hitta fram till chanser i en halvlek där Linda Nöjd var närmast att näta efter ett att ha laddat skott strax utanför straffområdeslinjen. Men noll-noll stod sig första halvleken ut.

ANNONS

Andra halvlek hade knappt startat innan Linn Albrektsson höll sig framme i straffområdet efter att Vilma Rydell bröstat ned bollen. En halvvolley rätt upp i nättaket.

– Det var en riktigt go träff. Vilma bröstade ned den perfekt, sen var det bara att gå fram och trycka dit den, sa hon efteråt.

Kungsbacka flyttade då upp och Böljan blev lite tillbakapressat. Men ledningen höll sig tills det var femton minuter kvar att spela då Karin Lundin i Kungsbacka lyckades kvittera efter lite missförstånd i straffområdet. Ett resultat som sedan höll sig matchen ut.

– Det är ett skitmål vi släpper in där tyvärr. Men efter hur matchbilden såg ut så var det skönt att få med sig en poäng härifrån. Vi var lite bättre i första, sen i andra lyckas dom hålla lite mer i bollen, sa Maria Nilsson.

Böljan gjorde dock några sista ansträngningar på slutet för att återta ledningen.

– Det är klart att man vill vinna alla matcher man spelar och vi försökte gå för ett andra mål, men vi kom inte riktigt upp i press, sa Maria Nilsson.

Böljan ligger kvar strax över nedflyttningsgränsen på 18 poäng.

– Det är ett bra fotbollslag vi möter, och en poäng är ju en poäng. Nu har vi tagit tio poäng i de fyra senaste matcherna, så det är ju något positivt vi tar med oss, sa hon.

ANNONS
ANNONS