Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ett år i taget. Mattias Lindström har förlängt sitt kontrakt med Tvååkers IF. Bild: Annika Karlbom

Lindström blir kvar i Tvååkers IF

Tvååkers IF vet inte i vilken serie man spelar i nästa säsong. Men man vet vem som kommer träna laget. – Jag har precis börjat min tränarbana och jag ser inget bättre ställe att utvecklas på än i Tvååker, säger Mattias Lindström.

Fotboll: Div 2
Den 37-årige skåningen har valt att förlänga sitt kontrakt med Tvååkers IF en säsong till och det var egentligen inga tveksamheter.
– Från min sida, absolut inte, och inte från Tvååker heller har jag förstått. Det var mest de sociala aspekterna med familj, pendling och tid: det vill säga ett godkännande från min fru, säger Mattias Lindström.
Han ser fram emot en fortsättning i klubben.
– Jag är jätteglad. Jag har ett gäng spelare som verkligen vill något med sin fotboll och för mig som tränare betyder det jättemycket. Om jag kan hjälpa dem på vägen och de mig så är det en bekväm sits för båda parter.
Lindström trivs inte bara med spelarna utan hela föreningen.
– Folk drar åt samma håll och vill det bästa. Tvååkers IF har varit en mindre klubb i många år, men har kapacitet att spela högre upp om man vill.
Det är klart att Andree Johansson fortsätter vid hans sida som assisterande tränare.
– Vi trivs ihop. Han betyder mycket för mig. Även Dusan Babic (målvaktstränaren) fortsätter och förhoppningsvis också Gustav Andersson. Vi håller på att bygga ett team runt oss, menar Lindström.
Niklas Svenmyr, sportchef i Tvååkers IF, är förstås belåten med att ha förlängt med Mattias över 2018.
– Vi tror att vi kommer vara med i toppen av serien och målsättningen är att vi ska gå upp. Men det ska inte vara så att spelarna känner att Mattias lämnar om vi inte går upp i ettan. Den pressen ska de slippa, säger Niklas Svenmyr.
Förhandlingarna var odramatiska.
– Det handlade väl mest att få ihop det med familjesituationen. Han har tre barn och en bit att pendla från Helsingborg, säger Svenmyr.
– Vi är jättenöjda med Mattias, både på och utanför planen. Han stärker ett medialt intresse kring oss, men även det sportsliga. Och framför allt: grabbarna är nöjda.
Svenmyr har inte fått intresseförfrågningar från andra klubbar angående Mattias Lindström, men säger samtidigt:
– Han lär sig fortfarande att vara tränare. Han kanske inte är redo för ett större uppdrag än, utan behöver mer tid om han ska ta ett lag i superettan eller allsvenskan. Då vet han att det är en lugn och trygg miljö i Tvååker. Vi hugger inte honom längs fotknölarna om vi förlorar en match. 
Lindström tar det hela med ro. Trots att han har fått samtal från klubbar högre upp i seriesystemet:
– Andra klubbar har hört av sig, utan nämna några namn, men nu är inte det aktuellt att diskutera med någon annan klubb. Jag är glad att det blev Tvååker. För min egen utveckling är det rätt steg.