Mattias Lindström tränar Tvååkers IF nästa säsong, även fast parterna ännu inte fått ner det på papper.
Mattias Lindström tränar Tvååkers IF nästa säsong, även fast parterna ännu inte fått ner det på papper. Bild: LUDVIG THUNMAN

Lindström överens med Tvååker

Inget är påskrivet men båda parter är överens. - Det ska mycket till om jag inte tränar Tvååker nästa säsong, säger Mattias Lindström.

ANNONS
|

Tvååkers IF plockade in Mattias Lindström under hösten och med 1,8 poäng i snitt på tio matcher räddades laget kvar i Södra ettan. Nu talar allt för en fortsättning i klubben.

– Jag jobbar och förbereder mig som att jag ska vara kvar i Tvååker. Vi ska ge det ett par dagar och se vad som händer, men om jag säger så här: det ska mycket till om jag inte tränar Tvååker nästa säsong, säger Lindström.

Möte med Ulf Persson

Mattias hade ett möte tidigare i veckan med seniorsektionens Ulf Persson. Fotbollsmässigt vet man var man står.

– Det är mer praktiskt hemifrån som ska fungera med arbetstider för min fru. Jag vet det i början av nästa vecka. Det är coronatider och folk är inte lika anträffbara, men jag ser inte det som ett problem.

ANNONS

Någon kontraktslängd har man inte spikat.

– Det är jag som lägger schemat och jag räknar med att det är jag som ska hålla i träningarna i början av januari, säger Mattias.

Det har spekulerats om intresse från HIF, och Lindström säger själv att han har fått andra anbud.

– Men inget som slår Tvååker. Folk har hört av sig och jag har tackat nej av olika anledningar.

Är det klubbar högre nivå?

– Det är på samma nivå som Tvååker plus ett lag inom damfotbollen.

Har det hänt tidigare?

– Aldrig och det var intressant, men jag kände att jag trivs bra inom herr- och elitfotbollen.

Vad är det som gör att du fastnat för Tvååkers IF?

– För det första är det människorna, spelarna i laget. Jag har duktiga spelare och jag trivs med de som är där. Sen folket runt omkring med Ulf (Persson), Mikael Ekvall, (Anders) Winbo. Sen skulle jag kunna nämna ett dussin personer till som jobbar hårt och plockar spelare med fingertoppskänsla, säger Mattias och fortsätter:

– De lyssnar på mina idéer och jag lyssnar på deras. Som tränare att ha den dialogen med de som bestämmer, det är inte alltid så inom elitfotbollen.

ANNONS

Vill fortsätta med Hysén

Lindström vill gärna fortsätta samarbetet med Tobias Hysén, men ”Tobbe” gjorde ju klart på ett tidigt stadium att han skulle gå tillbaka till Kungsbacka City efter höstens inhopp som assisterande.

– Han har lovat och brukar hålla sitt ord. Det får man respektera. Men vi vill behålla ”Tobbe”. På grund av corona vet vi inte om det blir fotboll för de lägre divisionerna. Blir det inte det kan det bli Tvååker.

Det finns ingen möjlighet för honom att köra dubbelt?

– Det är det vi pratar om. Han har tre barn som han inte lär träffa i så fall. Han funderar, men rent spontant känns det som det blir tufft för honom.

När Ulf Persson får höra Lindströms ord: ”Det ska mycket till om jag inte tränar Tvååker nästa säsong” blir reaktionen:

– Har han sagt det idag? Då kan jag säga likadant. Fast vi har det inte på papper än.

Ulf menar att Lindström kom tillbaka till klubben i ett svårt läge, men fixade det galant.

– Vi är jättenöjda. Även fast han kände de flesta av spelarna innan var det inget drömläge att komma in i.

Persson hoppas även på Hysén.

– Det kan bli tufft för oss att vänta, men vi hoppas på ”Tobbe” naturligtvis. Han har gjort det bra och är omtyckt i gruppen. Det blir en bonus om vi får honom.

ANNONS
ANNONS