Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mittfältaren Vilma Rydell – här i Böljan Falkenbergs dräkt – är HBK:s fjärde nyförvärv inför andra året i division 1. Bild: Tobias Sterner/Bildbyrån/arkiv
Mittfältaren Vilma Rydell – här i Böljan Falkenbergs dräkt – är HBK:s fjärde nyförvärv inför andra året i division 1. Bild: Tobias Sterner/Bildbyrån/arkiv

Landslagsmeriterad mittfältare till HBK

Halmstads BK förstärker med elitrutin. Flicklandslagsmeriterade mittfältaren Vilma Rydell, 21 – som har spelat två säsonger i Elitettan med Böljan Falkenberg – är division 1-lagets senaste nyförvärv.

– Det är spännande. Jag har precis flyttat hem till Sverige efter två år i USA så det känns som en rolig utmaning och en bra miljö att få utvecklas i och komma tillbaka igen, säger hon.

Vilma Rydell, som är från Tvååker, spelade för Halmia 2015–16. Därefter blev det Böljan Falkenberg och två säsonger i Elitettan innan hon 2019 flyttade till USA för studier och fotboll på Gardner-Webb University i North Carolina.

En korsbandsskada spolierade delar av USA-vistelsen, men nu är hon återställd och sugen på att starta om karriären i Sverige och i HBK.

– Det är väldigt många spelare som jag har spelat med innan från både Halmia och Böljan. Det verkar vara ett gött gäng, säger hon.

Är fjärde nyförvärvet

Vilma Rydell är HBK:s fjärde nyförvärv i vinter och tillför med sin elitrutin viktig spetskompetens sedan allsvenska Vittsjö lockat till sig skyttedrottningen Moa Karlsson – som dock återvänder på lån under våren – och yttern Alexandra Hellekant gått till Jitex i Elitettan.

– Vilma har spelat 50 matcher i Elitettan med Böljan så det är en erfaren spelare vi får in trots att hon bara är 21 år gammal. Det är ett väldigt bra nyförvärv som är väldigt allround och spelintelligent. Hon trivs bäst i en central, offensiv roll men har även varit kant i olika klubbar, säger HBK:s tränare Fredrik Andersson och fortsätter:

– Med årets fyra nyförvärv så har vi en starkare trupp än förra året. Det gör att vi har väldigt många olika möjligheter att dels ställa upp hur vi ska spela, men också att vi kan flytta spelare i olika positioner. Det känns väldigt bra.

Fakta: Spelaromsättningen i HBK

Nya spelare: Alma Haglund, Centern, Emilia Thydell, Snöstorp Nyhem, Emmy Zetterberg, Böljan Falkenberg, Vilma Rydell, Gardner-Webb University (USA).

Lämnar: Moa Karlsson, Vittsjö, Alexandra Hellekant, Jitex.