Landslagsikon tar över Vinberg

Michael Svensson, 40, tar över som chefstränare i Vinberg och kommer att jobba heltid.

ANNONS
|

FOTBOLL: DIvision 2

…– Självklart vill jag sätta min prägel på laget, men samtidigt vill jag inte gå in och peta för mycket, förklarar Svensson

Tio år som spelare i olika omgångar, assisterande A-lagstränare och de tre senaste åren ansvarig för det framgångsrika U19-laget. Nu lämnar Halmstad BK-ikonen.

– Efter alla år i klubben, som jag har ett stort hjärta för, är det lite med delade känslor. Man jag vill uppåt i tränarkarriären och kände att det var dags att ta nästa steg, säger Michael som under sin aktiva karriär förutom SM-guld med Halmstads BK hann med 25 A-landskamper och proffsspel i Southampton och franska Troyes.

ANNONS

Nu handlar det om hans första uppdrag som chefstränare för ett A-lag.

– Ja, därför känns det väldigt spännande och inspirerande, medger Svensson som har skrivit på för två plus ett år.

Han tar över efter tränarduon Peter Berta och Janne Bengtsson som efter tio år lämnar Vinberg.

– Det var efter sista matchen som Vinberg hörde av sig. Jag fick direkt ett väldigt bra intryck och behövde väl inte så lång betänketid eftersom jag haft förfrågningar från olika håll att bli A-lagstränare i två år.

Michael Svensson kommer alltså jobba heltid.

– Det är första gången vi har en heltidsanställ tränare, men det visar också att vi i Vinberg vill satsa. Vi har en vision i klubben att spela i division 1 senast 2020 och nu gör vi en investering på en heltidstränare för att ge spelarna förutsättningar för det, säger klubbens ordförande Patrik Annervi.

Hur klarar ni lönen?

– Jag är en försiktig herre och skulle aldrig gått in i det här utan att veta att vi mäktar med det. Men vi måste jobba hårdare i marknadsgruppen. Och tidigare hade vi utgifter för två tränare.

ANNONS

Hur ska Michael Svensson fylla en heltid?

– Han kommer att fylla det med mentorskap till spelare och ledare i föreningen. Han kommer att hjälpa till med andra delar som fotbollsskolan och vår försäsongsturnering. Det finns ganska mycket runtomkring att göra, säger Patrik.

Redan vid första träffen i Stationshuset för drygt två veckor sedan kändes det rätt för Vinberg

– Han presenterade hur han tänkte fotboll och visade hur hans känslor var för klubbfotboll och det var precis det vi ville åt. Det är en tränare som lägger ner sin själ och sitt hjärta i det han gör. Och Michael är noggrann, precis som Peter Berta, men på sitt sätt. Och i och med att vi skrivit 2 plus 1 får vi också arbetsro, säger Patrik Annervi.

ANNONS