Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lagerbäck ska ge England ett nytt Brexit

En hel värld talar om Brexit. Så även Lars Lagerbäck. Ett till på måndag? – Vi kan alltid hoppas på det, säger Islands förbundskapten.

Natten till fredag kom beskedet att Storbritannien vill röstat om att lämna EU. På EM har både Wales, Nordirland och England kvar i turneringen. Island tänker göra sitt bästa för att förändra den bilden i Nice på måndag. På midsommarafton talade Lars Lagerbäck om det på Islands spelarhotell i Annecy. Frågan var om England och deras förbundskapten Roy Hodgson påverkas av resultatet i folkomröstningen, skriver Göteborgs-Posten.

– Jag känner inte spelarna personligen, men jag känner Roy och jag tror inte att han bryr sig så mycket. Jag vet inte exakt han har utvecklats med åren, men jag vet hur jag fungerar och kanske är han likadan. Jag tror inte att han tänker låta något påverka honom när han är mitt uppe i något. Sedan är det klart att du tänker på det som privatperson. Men jag tror inte att det påverkar vare sig Roy eller spelarna, menade Lars Lagerbäck.

Vad tror du om era chanser, får vi ett nytt Brexit i Nice?

– Det är ett bra sätt att uttrycka saken. Vi kan alltid hoppas på det. Även om jag inte vet om Brexit är bra eller dåligt. Jag vill inte kommentera det. Som jag alltid har sagt. Självklart har vi en chans. De här killarna har visat att de kan arbeta för ett bra resultat. Jag hoppas att vi kan ställa några frågor till det engelska laget.

Lars Lagerbäck tog Sverige till fem mästerskap och coachade Nigeria i ett, ändå sätter han framgångarna med Island högst.

– Från ett fotbollsperspektiv har det varit likvärdigt att gå till mästerskap med alla tre nationerna, men det har varit en speciell resa med Island. Det var stort i Nigeria, det var stort i Sverige att gå till slutspel, men det här är till och med lite extra speciellt.

– Det stöd vi har fått från landet, från alla människor, från fansen här nere. Vi är till och med mer underdog än vi var med Sverige och Nigeria. Jag känner så starkt, speciellt för spelarna och ledarna, men också för fansen som har stöttat oss på plats. Det är verkligen helt fantastiskt, 10 procent av befolkningen är i Frankrike.

Trots den isländska succén så är Lagerbäck inte nöjd - han hoppas på ett lyft i åttondelen.

– Vi är inte nöjda med hur vi har uppträtt, särskilt anfallsdelen. Vi tog ett steg i första halvleken mot Österrike, vi är inte nöjda med det. Vi vill ta ett andra steg mot England.