Krulj tar över HBK

Varbergaren Igor Krulj tar över som ny chefstränare och Janne Jönsson tvingas ta ett kliv tillbaka i en managerroll.

ANNONS
|

FOTBOLL: Internlösning i HBK

Det blir nästa steg för Halmstads BK:s på väg ur krisen.

– Det är en ledsam ordförande och en ledsam styrelse som tvingas ta detta beslut. Men även om vi har spelat bra på sistone så har det inte genererat några poäng och då är det vår plikt att agera, säger HBK-ordföranden Tony Karlsson efter att spelarrådet hade informerats.

– Vi har ändå spelmässigt varit så nära att prestera att det inte var aktuellt att gå utanför klubbens egen organisation.

Den nye chefstränaren, Igor Krulj är för närvarande på semester i Dubrovnik.

– Men jag avbryter semestern och flyger hem i förtid för det ska bli sjukt inspirerande och försöka ordna upp det här. En enorm utmaning.

ANNONS

– Samtidigt är det fantastiskt kul att Janne stannar i klubben med sin enorma erfarenhet och sitt stora HBK-hjärta, fortsätter Igor.

Han kom i januari in som assisterande tränare efter att ha huvudansvaret i Tvååker och blir nu med sina 28 år den yngste tränaren på elitnivå.

– Med Igor får vi också in en annan typ av ledare för det jag gillar med honom är att han är väldigt direkt och rak. Och det ihop med Jannes rutin och kunskap skapar bra förutsättningar för att vi ska reda upp det här, inflikar Karlsson.

Janne själv tar också beskedet med stor fattning och ser i stället fram emot sin nya roll:

– Det har varit en överbelastning med för många roller, där jag på alltför många träningar har haft mobilen. Därför har jag själv varit i de tankarna. För kan vi genom att effektivisera där Igor fokuserar på träning och matcher och jag på helheten med lagbygget, förhandlingar, översyn av ungdomsverksamheten kan vi kanske höja oss de där tio procenten som krävs för att laget ska lyfta.

Känner du det som ett misslyckande?

– Ja, poängmässigt självklart. Men inte prestationsmässigt där vi har varit med i nästan varje match. Så nu gäller det att spetsa truppen så att Igor får bästa möjliga förutsättningar.

ANNONS

Tony Karlsson är också nöjd över lösningen:

– Ja, Janne har så många sidor som vi verkligen vill behålla, talangutvecklingen, förhandlingsförmågan, hur han hanterar kontakten med media och hans engagemang för klubben där han följer nästan varje U16-match. Jag tror inte folk inser det. Sedan är vi heller inte den klubben som sparkar tränare till höger och vänster.

Men vad Igor Krulj – som får U17-tränaren Billy Mårtensson som ny assisterande tränare förutom Andreas Jankevics – kan förväntas göra vill han vänta med att säga:

– Först vill jag snacka igenom allt med spelartruppen för nu ska vi vända det här till något positivt.

Det får han göra när träningen kör igång igen på onsdag. Men redan på måndag börjar han sitt nya jobb som chefstränare i HBK.

ANNONS