Tvååkers tränare Pierre Krantz kan gå helt obesegrad på försäsongen.
Tvååkers tränare Pierre Krantz kan gå helt obesegrad på försäsongen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Krantz om Tvååkers succé: ”Jag tror vi går under radarn”

Tvååkers IF har inga fler matcher än FFF inplanerade innan sin premiär mot Torn den 2 april. - Just nu är det här genrepet, säger tränaren Pierre Krantz.

ANNONS
|

Och mer och mer börjar en premiärelva utkristallisera sig.

– Det börjar ju klarna. Samtidigt har vi en otroligt jämn trupp. Se på lördagens match (mot Skövde), vi byter nio man men blir inte sämre, säger Krantz.

När vi pratar med honom inför matchen håller han på att studera Falkenbergs FF i detalj.

– Jag kollar vad de söker för ytor, hur de sätter igång bollen, låg och hög press, hur de ställer upp på hörnor. De är ganska tydliga med vissa saker.

Krantz har samma lista han prickar av inför varje match.

– Sen beror det på hur kreativ motståndaren är. Vissa har bara ett sätt. Mot HBK var det ju lång boll från målvakt. Jag tycker FFF har många fler lösningar.

ANNONS

Tvååker har kryssat en match men vunnit resten på försäsongen.

– Det känns som vi kommit väldigt långt spelmässigt. Det är bara trams när man säger att man inte vill vinna träningsmatcher. Det räcker med att spela pingis med någon så är det alltid skönare att vinna.

Har det här uppfattats av dina division 1-kollegor?

– Nej, jag tror vi går under radarn. Jag tror inte man har så mycket koll. Det är också försäsong och det är mycket slump också vad motståndaren kommer med för lag.

I Tvååkers IF saknas Hugo Svensson som har ljumskproblem. Rasmus Cronvall har lånats in från Bois.

– Mycket möjligt att han är med på bänken. Det är inte helt säkert. Han fick en hög spark i helgens match, men den tog inte så illa så det är inga problem.

ANNONS