Amanda Johansson fick sin tredje varning i den senast matchen mot Assi IF och missar därmed mötet mot Hovås/Billdal. Bild: Robert Boman
Amanda Johansson fick sin tredje varning i den senast matchen mot Assi IF och missar därmed mötet mot Hovås/Billdal. Bild: Robert Boman

Kaptenen saknas i viktiga matchen

Dags att näta mot strykgänget

ANNONS
|

Fotboll: Elitettan

Sista matchen innan serien vänder. Böljan tar sig an bottenlaget Hovås/Billdal hemma i vårsäsongens sista match. Men de gör det utan lagkaptenen Amanda Johansson.

Hovås/Billdal har gjort fler mål än Böljan den här säsongen. Men de har bara vunnit en match och ligger därmed sist i tabellen på fem poäng. Det är alltså en viktig match i bottenstriden där Böljan behöver ta tre poäng för att ta sig över bottenstrecket. Det är sista omgången för Böljan innan sommaruppehållet.

Är det en måstematch?

– Jag ser det inte på det sättet. Vi är i behov av poäng, absolut. Men serien vänder nu. Det är många matcher kvar efter det här också. Men det är klart, vi möter ett lag som ligger precis under och jagar oss, berättar Maria Nilsson, spelande tränare.

ANNONS

Maria Nilsson tror att det kan bli en tuff match under onsdagen.

– Hovås/Billdal slåss ju för alla poäng de kan få, så det kommer nog bli en tuff match, säger hon.

Böljan tog sin senaste poäng den 22 juni då de kryssade mot Östersunds DFF. Efter det har det var tre förluster på raken för Böljan som haft ett hårt schema i juli med tre matcher inom en vecka.

– Vi höll nollan ganska länge senast mot Assi IF, men sedan tappade vi huvudet när de gjorde mål. Men nu har vi återhämtat oss och jag hoppas att det finns lite mer att få ut av oss som lag, säger hon.

Inför matchen mot Hovås/Billdal saknas dock en viktig kugge i Böljan. Lagkaptenen Amanda Johansson drog på sig sin tredje varning i matchen mot Assi och är därmed avstängd.

– Man vill ju ha alla sina spelare tillgängliga. Amanda har startat alla matcher i år och är vår lagkapten så det är klart att det är ett tungt avbräck. Men det är ju sådant som ingår i fotbollen. Vi har många spelare som kan komma in och fylla den platsen.

Trots förlusterna som kommit under vårsäsongen tycker Maria Nilsson att spelet går framåt.

ANNONS

– I början av säsongen kom målen första kvarten. De senaste matcherna har vi hållit tätt första halvlek innan baklängesmålen kommit. Nu ska vi försöka hålla nollan hela matchen och få något gjort framåt också, berättar Maria Nilsson.

ANNONS