Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Björkengren siktar på att spela i Serie A nästa säsong. Bild: MICHAEL ERICHSEN
John Björkengren siktar på att spela i Serie A nästa säsong. Bild: MICHAEL ERICHSEN

John Björkengren hoppas nå Serie A med Lecce

John Björkengrens Lecce hade en Serie A-plats som i en liten ask.
Men efter två raka förluster så riskerar laget att missa direktuppflyttning.
– Turen har inte riktigt varit med oss, säger den tidigare FFF-mittfältaren.

John Björkengrens Lecce gick obesegrat i tolv raka matcher, men möjligen har bensinen börjar ta slut.

I sina två senaste matcher, mot Cittadella och Monza, har det blivit nederlag. Det har påverkat tabellplaceringen. Från att ha legat på en av två direktuppflyttningsplatser så har laget trillat ner på tredje plats.

– Det är väldigt tajt däruppe. Vi hade ett bra utgångsläge, men nu har det gått lite tyngre. Nu har vi det inte längre i egna händer, säger John Björkengren.

Just i mötet med Monza – klubben som skandalomsusade Silvio Berlusconi äger – ställdes Björkengren mot ett par riktigt stora profiler. Eller vad sägs som Mario Balotelli och Kevin-Prince Boateng? Det fick dock inte Morups bidrag till proffsfotbollen att höja på ögonbrynen.

– Det är ingenting man tänker på. I alla lag finns det ett par namnkunniga spelare.

Det återstår två matcher av säsonger, Lecce ska möta mittenlaget Reggina och serieledande Empoli. Och hoppet är ju det sista som överger en. I Lecce råder optimism.

– Vi har spelat bra trots att det blivit två raka förluster. Vi har inte riktigt haft marginalerna på vår sida, säger Björkengren, vars flickvän Ida spelar i Lecces damlag.

Lecce kan få en andra chans via kval

Skulle Lecce sluta trea så är inte Serie A-loppet kört. Då skulle laget i sådana fall ta sig till ett slutspelsliknande kval för att nå den italienska högstaligan. För målet är glasklart: avancera till finrummet.

– Det är det vi har jobbat efter under en längre period. Drömmen är självklart att spela i Serie A nästa år. Blir det inte direktuppflyttning så får vi försöka ta oss upp via kvalet.

För Björkengren skulle uppflyttning till Serie A vara pricken över i:et under sitt första år som utlandsproffs. Under säsongen har 22-åringen fått mycket speltid. Inledningsvis satt mittfältaren en del på bänken, men sedan årsskiftet har han i stort sett varit gjuten i elvan.

– Det var en speciell höst. Allting var nytt. Att det skulle ta lite tid att komma in det var självklart. Sedan fick jag covid och var borta någon månad. När jag kom tillbaka har jag fått spela mycket, säger han och fortsätter:

– Det är kul att få förtroende från tränaren och det känns bättre för varje match som går. Det är roligt.

Läs mer: Efterlängtad ligadebut för Vall – här är veckans ”Proffskollen”