John Björkengren avstår EM-kval

John Björkengren kommer inte längre att spela kvalet med U21-landslaget. I stället ska ha fokusera på att göra sig hemmastadd i Italien och i nya klubben Lecce.

ANNONS
|

Falkenbergs FF:s John Björkengren blev förra veckan uttagen till Sveriges U21-landslag. Men bara dagar senare, under den gångna helgen, lämnades tre återbud, skriver Svenska fotbollsförbundet på sin hemsida. John Björkengren är en av dem som inte längre kommer att spela EM-kvalet. Och anledningen är flytten från Falkenbergs FF till Lecce.

– Det har varit väldigt stressiga dagar här nu. Det är mycket som ska fixas. Jag behöver komma in i laget och lära känna dem. Jag kände att jag behöver det här tiden för att komma in i det, säger John Björkengren.

Har skrivit på fyraårigt kontrakt

Flytten till italienska Serie B blev officiell under söndagen och klubben har lagt ut bilder på både Instagram och sin hemsida där Björkengren skriver kontrakt och poserar bakom en Lecce-halsduk. Enligt Björkengren gick processen snabbt och efter två hastigt packade resväskor satt han på ett söndagsflyg söderut. Nu befinner han sig alltså i Italien och är där för att stanna – åtminstone i fyra plus ett år, enligt kontraktet.

ANNONS

– Det har funnits lite intresse sedan någon vecka tillbaka, men sedan det blev mer konkret i helgen har det gått väldigt snabbt. Det fick bli en snabbpackning. Jag fick ner det i två resväskor.

Lecce gör nysatsning

Björkengren berättar att Lecce gör en nysatsning för att ta sig tillbaka till Serie A. Det är taktiken som kommer i första hand och Björkengren är glad över att ha hittat till Serie B-klubben.

– Vad jag har förstått så lägger man mycket fokus på taktik i Italien. Jag tror att det kommer att vara väldigt bra för min utveckling. Jag går till ett bättre lag, får spela med lite bättre spelare och kommer att få kämpa för min plats. Det kommer att bli lärorika år och utvecklingen kommer att gå därefter, förhoppningsvis.

Men med fördelarna kommer det också nackdelar. Den snabba flytten till Italien innebar ett lika snabbt avsked av nära och kära.

– Jag kommer att sakna både familj och vänner jättemycket. Och flickvännen nu i början. Så småningom kommer hon att flytta hit, men hon har mycket att fixa hemma först.

Möter Brescia 16 oktober

Lecce spelar sin nästa match mot Brescia den 16 oktober. Då ska övergången från Falkenbergs FF officiellt ha blivit klar.

– Vi får se om jag är med då eller inte, men alla papper ska vara färdiga då i alla fall.

ANNONS

I samband med att Björkengren går över till Lecce kommer en övergångssumma, en så kallad solidaritetsersättning, att betalas ut till moderklubben Morups IF. Hur mycket klubben som har fostrat Björkengren får är enligt klubbens ordförande Karl-Gustav Larsson ännu oklart.

Läs mer: John Björkengren till Lecce

ANNONS