Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Andersson förlänger kontraktet med Tvååkers IF

Tvååkers IF har förlängt kontraktet med ytterligare en viktig pjäs. Denna gång är det Johan Andersson.

Inför säsongen hämtade Tvååker in Johan Andersson från konkurrenten i Ettan Södra, Lunds BK. Backen har startat 16 av 18 seriematcher. 26-åringen har skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig över nästa säsong.

– För det första trivs jag väldigt bra i föreningen och laget. Vi har påbörjat något väldigt spännande som jag vill vara en del av. Sen trivs jag i Varberg som stad och känner mig hemma, säger Andersson och fortsätter:

– Tvååker har tagit in en duktig tränare i Pierre (Krantz) som har bra idéer i kombination med att många duktiga spelare har skrivit på för nästa säsong. Jag ser en väldigt ljus framtid för oss.

Gemenskapen, stämningen och känslan av att vara en genuin klubb, har också varit viktiga faktorer i beslutet.

– Det är killar med sunda värderingar, som är jordnära och har nära till skratt. Det finns många eldsjälar i och runt klubben som gör mycket för föreningen. Det är lite som det lilla samhället som jag kommer ifrån.

Andersson, med meriter från både Allsvenskan med Öster och spel i Superettan i IFK Värnamo, har en drivkraft om att återvända till de serierna.

– Det är klart att jag vill spela högre upp i seriesystemet. Är jag tillräckligt bra så ser de mig och visar de intresse får jag ta det därifrån.

Från klubbens håll är man mycket nöjd över att ha förlängt avtalet med spelaren med nummer tre på ryggen.

– Det känns väldigt skönt. Väldigt bra för oss att han vill fortsätta, han trivs väldigt bra här, säger sportchef Anders Winbo.

Hur viktig är han för er?

– Det är ju en lagkaptenstyp som är väldigt viktig. Han har varit positivt inställd till en förlängning hela tiden och nu har vi löst det sista med kontraktet.