Jesper Modig.
Jesper Modig. Bild: KRISTER ANDERSSON

Jesper Modig klar för Trelleborgs FF

Förre Varbergs Bois-kaptenen Jesper Modig har skrivit på för en ny klubb. Backen kommer att spela i superettan och Trelleborgs FF.

ANNONS
|

Det blev ingen fortsättning för Jesper Modig, 26, i Varbergs Bois. Försvararen lämnade föreningen efter säsongen 2020.

– Uppsägningen var ömsesidig. Det ska bli otroligt skönt att ha en annan tränare nästa säsong, så kan jag säga, sa Modig till HN i november.

HN kunde i går, onsdag, berätta att mittbacken var klar för superettan-laget Trelleborgs FF.

Nu har han också presenterats officiellt av klubben.

Modig har kritat på ett tvåårigt avtal med TFF.

– Det känns väldigt bra att allt är klart och att äntligen få träna fotboll igen. Det har blivit mycket träning på egen hand, men allt är så mycket roligare med lagträning, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

Han fortsätter:

– Min första säsong i Varberg gjorde vi det som krävdes så att säga, när vi vann ett negativt kval. Ett år senare var vi klara för allsvenskan, och spel i landets högsta serie var något väldigt speciellt. Jag tar med mig väldigt många erfarenheter ifrån de senaste åren.

Klubbens sportchef Salif Camara Jönsson gläds åt förstärkningen.

– Jesper är en stark, snabb och stabil back med allsvensk rutin som vi ser fram emot att se i TFF-tröjan, säger Camara Jönsson i en kommentar.

Modig gjorde tre säsonger i Varbergs Bois. Han har även ett förflutet i klubbar som Kristianstad, Limhamn Bunkeflo och Lunds BK.

ANNONS