Elfsborgs Jesper Karlsson skjuter en straff under semifinalen i Svenska Cupen mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 9 juli 2020 i Borås.
Elfsborgs Jesper Karlsson skjuter en straff under semifinalen i Svenska Cupen mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 9 juli 2020 i Borås. Bild: CARL SANDIN

Jesper Karlsson om straffmissen mot Blåvitt i Svenska cupen

Tidigare FFF:aren Jesper Karlsson blev stor syndabock när han missade straff i slutminuterna av Elfsborgs semifinalmöte med IFK Göteborg i torsdagskväll.
– Jag ska inte tycka synd om mig själv, säger Karlsson till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

IF Elfsborg åkte ur Svenska cupen efter förlängning mot IFK Göteborg. Vid ställningen 0–0 och tre minuter kvar av ordinarie matchtid fick Elfsborg en straff.

Den tog tidigare Falkenbergs FF-spelaren Jesper Karlsson hand om – och missade. Giannis Anestis i Blåvitts mål gick åt rätt håll.

– Jag borde dock varit kyligare på straffen och haft is i magen, men det är sådant som är lätt att tänka i efterhand. Man var rätt trött där i den 87:e minuten och det var bara att köra. Nu tänker man i efterhand på hur man borde ha gjort, men så är det, säger Jesper Karlsson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Karlsson, som efter en trög inledning i Borås avslutade förra säsongen lovande och inlett denna i samma stil, fick stöd av lagkamraterna efter straffmissen.

– Ja, det fick jag. Det är fina grabbar, säger han och fortsätter:

– Men alla var såklart besvikna. Jag var heller inte så mottaglig för sådant. Jag tycker inte att man ska tycka synd om sig själv. Det är bara upp på hästen och köra. Det som har hänt har hänt och det är bara att blicka framåt.

Det är bara att ge sig upp på hästen igen, ja. På måndag väntar Kalmar för Karlssons Elfsborg.

– Jag har inte tänkt så mycket på den matchen, men det är borta, så det blir ingen lätt match. Det känns inte som att man kan ta någon match för givet, säger falkenbergaren som tror Elfsborg kan bli ett topplag i år.

– Det tvivlar jag inte på. Om vi sätter grunderna och det vi är bra på kommer vi att vara med där uppe, men om vi börjar slarva och inte följer vår plan, så kommer vi inte att vinna några matcher.

ANNONS