Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar.
Jesper Karlsson. Bild: PIROSCHKA VAN DE WOUW

Jesper Karlsson om landslaget: ”Vet att jag kan bidra”

Jesper Karlsson gör succé i AZ Alkmaar.
Och på onsdag tar förbundskapten Janne Andersson sin landslagstrupp.
– Det är inget jag fokuserar på, säger 22-åringen.

Det går bra nu. Jesper Karlsson fortsätter att leverera i match efter match och torsdagens Europa League-möte med kroatiska Rijeka var inget undantag. AZ Alkmaars nyförvärv svarade för ett mål i 4–1-segern. Hans första i Europa League.

– Det var en magisk känsla. Det är stort. Vi hade kontroll på matchen och spelade riktigt bra. Det var positivt, säger Jesper Karlsson.

Veckan innan slog det nederländska laget den italienska storklubben Napoli med uddamålet. Full pott efter två gruppspelsmatcher.

– Vi får ta med oss den här känslan in i ligan så kommer det bli jättebra.

Det är inte bara i Europa League som falkenbergaren har visat sin klass. Även i ligaspelet har han producerat framåt. Karriären går som på räls och den har gjort det i nästan ett och halvt år nu.

– Jag vet inte vad jag ska säga... Jag vet att det kan hända grejer. Sedan jag fick speltid och förtroende i Elfsborg sommaren 2019 så har det bara varit att gå ut och köra.

Det har hänt saker i din utveckling. Vilka kliv har du tagit?

– Det är stora kliv. Allt. Man har jobbat på. Det har inte alltid varit lätt. Jag har också fått kraft från de tuffare åren i Elfsborg. Jag fick jobba mig igenom det. När jag väl har fått förtroende från tränare och lagkamrater så har jag vetat vilken spelare jag kan vara.

Janne Andersson tar snart ut sin trupp

På onsdag den 4 november är det landslagsuttagning. Då presenterar förbundskapten Janne Andersson sin trupp till vänskapsmötet med Danmark och Uefa Nations League-matcherna mot Frankrike och Kroatien. Karlsson har inte haft någon kontakt med landslagsledningen. Senaste gången 22-åringen pratade med någon från staben var för ungefär två månader sedan. Assisterande förbundskapten Peter Wettergren var och besökte en Elfsborg-träning. Därefter har det varit tyst.

Men U21-landslagsmannen går inte runt på gatorna i Nederländerna och funderar på om han får chansen på den riktigt, riktigt stora scenen. Dyker chansen upp blir det så. Om den inte gör det blir det inte så.

– Det är inget jag fokuserar på. Vi har viktiga matcher med U21-landslaget. Jag kommer att göra det bästa av det oavsett om jag är med där eller om jag får chansen i A-landslaget.

Är du tillräckligt bra för A-landslaget just nu?

– Det får de (landslagsledningen, reds. anm.) avgöra. Om jag får chansen så vet jag att jag kan bidra.

Är det ett mål att nå A-landslaget?

– Det är det, så klart. Det hade varit riktigt roligt.