Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jesper Karlsson gjorde mål för första gången i AZ Alkmaar.
Jesper Karlsson. Bild: STANLEY GONTHA

Jesper Karlsson gjorde första målet i AZ Alkmaar

Ett misslyckat inlägg eller ett genomtänkt drömmål?
Snyggt var det i alla fall när Jesper Karlsson svarade för första fullträffen i AZ Alkmaar.
– En jätteskön känsla, säger han.

Jesper Karlsson är het. När U21-landslaget vann sina matcher mot Luxemburg (4–0) och Armenien (10–0) svarade han för totalt fem mål.

Formen konserverade 22-åringen till lördagens ligamatch mot VVV-Venlo i nederländska ligan, Eredivisie. Efter endast två minuter slog han till och gjorde sitt första mål i sin nya klubb.

– Det gick snabbt och det var en jätteskön känsla, säger Karlsson.

Det var heller inget dussinmål. Från sidlinjen skickade Karlsson in en boll i straffområdet och den gick i en båge över VVV-Venlos målvakt Delano van Crooij. Om det var med meningen eller inte låter Karlsson vara osagt.

– Det är hemligt. Man kommer aldrig att få veta det, säger han och skrattar.

– Jag gjorde något liknande i U21-landslaget mot Italien. Jag brukar bara slå in dem. Antingen blir det en retur eller så blir det ett överlångt inlägg. Man kan se det hur man vill.

AZ Alkmaar vann dock inte matchen mot VVV-Venlo. Den slutade 2–2 efter att Karlssons lag släppt in två mål i slutminuterna.

– Det är tufft. Vi har haft en knackig inledning där mycket har gått emot oss. Vi har fått rött kort i tre av fyra matcher.

Den tidigare Falkenbergs FF- och Elfsborg-spelaren blev utbytt med halvtimmen kvar i kryssmatchen.

– Vi hade en otroligt bra första halvlek, men sedan fick vi en spelare utvisad precis före paus. Tränaren (Arne Slot) kanske inte tycker att jag har den bästa defensiven, säger Karlsson med ett skratt.

– Han bytte in en mittback, så det var nog ett taktiskt drag.

Karlsson och AZ Alkmaar spelar sin nästa match på torsdag. Då står den italienska storklubben Napoli för motståndet i Europa League.

– Det blir kul! Det blir en utmaning och den största matchen i mitt liv. Jag får också debutera i Europa League. Det ska bli väldigt, väldigt roligt.

Till bortamötet med Napoli går Karlsson in med en härlig känsla efter att ha gjort sex mål på sina senaste tre framträdanden.

– Det har varit många matcher och jag älskar att spela. Det blir ännu roligare att spela när det går bra. Det är bara att köra på och jag spelar i ett bra klubb- och landslag. Jag vet vad jag kan och hur bra jag är offensivt, säger Karlsson.