Jesper Karlsson.
Jesper Karlsson. Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Jesper Karlsson bekräftar kontakt med Janne Andersson

Jesper Karlsson har gjort succé i AZ Alkmaar. Nu bekräftar falkenbergaren att han varit i kontakt med förbundskapten Janne Andersson.
– Vi har pratat lite, säger Karlsson till Borås Tidning.

ANNONS
|

På tisdag nästa vecka ska Janne Andersson ta ut sin första landslagstrupp för året. Det mesta av förhandssnacket har handlat om Zlatan Ibrahimovic kommer att vara med eller inte.

Samtidigt har en annan svensk imponerat i Nederländerna, falkenbergaren Jesper Karlsson.

Efter att ha svarat för nio mål och sex assist på 30 matcher i AZ Alkmaar verkar den svenske förbundskaptenen hålla ögonen på 22-åringen.

Karlsson bekräftar att han varit i kontakt med Andersson.

– Han har ringt och vi har pratat lite. Han har kollat läget och vi har sagt att vi ska hålla kontakten, säger Karlsson till Borås Tidning.

ANNONS

Senare den här månaden ställs Sverige mot Georgien (25 mars) och Kosovo (28 mars). Därtill ska landslaget spela en vänskapslandskamp mot Estland den 31 mars.

Karlsson gör ingen hemlighet av att han hoppas vara med i Blågult då.

– Det är klart att jag vill komma med där. Att spela för landslaget är det största man kan göra och det är klart att jag strävar efter det. Samtidigt tänker jag inte så mycket på det. Jag måste ha fokus på vad jag gör här i vardagen. Det får bli som det blir.

Den tidigare Falkenbergs FF- och Elfsborg-spelaren har tidigare gjort två landskamper för Sverige, på januariturnén 2020. Utöver det representerade han U21-landslaget vid fem tillfällen, på vilka han svarade för sex mål.

Läs mer: Karlssons succé fortsätter - se hans drömmål på träning

ANNONS