Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jakob Adolfsson fick fira segern mot Österlen med ett dopp i havet. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/Jakob Adolfsson.
Jakob Adolfsson fick fira segern mot Österlen med ett dopp i havet. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/Jakob Adolfsson.

Jakob Adolfsson sänkte Österlen – Tvååker tog säsongens första seger

Jakob Adolfsson nätade igen.
Och den här gången blev dessutom seger för Tvååker.
– Det är riktigt gött att ta hem första trepoängaren, säger anfallaren.

I förra omgången var Tvååker nära att ta säsongens första trepoängare, men i slutminuterna kvitterade Qviding på Övrevi.

Men nu, nu har Hallandslaget tagit sin första seger i ettan.

Och det var ingen mindre än Jakob Adolfsson som blev matchhjälte. Anfallaren nätade för andra matchen i rad.

Halvvägs in i första halvlek pressade Mergim Laci Österlens målvakt Festim Bytyqi, som redde ut den första situationen. Jakob Adolfsson vann dock den efterföljande duellen mot Bytiqi och satte dit 1–0. Det blev matchens enda mål.

– Det var gött. Det är skönt att producera tidigt som forward, säger Adolfsson.

Han fortsätter:

– Det kändes som vi pressade bra i den situationen och jag ser att målvakten försöker ta bollen med sig. Då kan jag screena bort honom och lägga i den i öppet mål.

Tvååker saknade dock inte bud på mer. Bortalaget i Skåne skapade flertalet chanser.

– Vi ska döda matchen tidigare. Vi har flera klara målchanser. Men det är inte så många missar. Det är en tå där, en studs där. Vi ska göra mer än ett mål. Det är helt osannolikt att vi bara gör ett mål, säger tränare Pierre Krantz.

Tvååker kände sig också snuvat på en straff före paus. Rasmus Andersson tog sig in i straffområdet och såg ut att bli nedsparkad, men domare Philip Lindh friade.

– Jag har sällan sett en klarare straff som inte blir straff. Man hör smällen och han ska lägga in den i nästan öppet mål. Han lägger sig inte i den situationen om han inte måste. 22 spelare stannar upp och förväntar sig att domaren ska blåsa straff. Men vi alla är mänskliga och gör fel, säger Krantz.

Adolfsson är inne på samma spår som sin tränare.

– Det är en omställning där jag hittar Rasmus och han petar den förbi sin spelare. Man hör att han får en spark på benskyddet. Jag tycker att det är straff tio gånger av tio.

Österlen hade en riktigt farlig chans. Trelleborgs FF-ikonen Zoran Jovanovic fick ett friläge, men Anton Andersson i Tvååker-målet svarade för en jätteräddning.

– Där fick man hög puls eftersom Zoran är en så skicklig spelare. Men Anton gör en fantomräddning. Det var en otroligt bra räddning, säger Krantz.

Adolfsson igen:

– Även jag fick hög puls. Man stod där och tänkte: ”Nej, inte igen”. Men Anton gör en riktigt fin räddning, säger anfallaren.

Jakob Adolfsson beskriver årets första trepoängare som psykologiskt viktig med tanke på hur Tvååkers inledning har varit.

Hur han och några av lagkamraterna firade segern? Med ett dopp i havet.

– Planen ligger precis nere vid vattnet. Vi snörade av oss skorna och tog oss ett dopp.

Var det varmt?

– Inte särskilt, men det var uppfriskande, avslutar Adolfsson.