Jakob Adolfsson frälste Tvååker

Det var tufft, hårt och jämnt. Sen presenterade sig Jakob Adolfsson. Och som han gjorde det!

ANNONS
|

Kvällens match i Ettan Södra som Tvååkers IF vann mot FC Trollhättan med 2-1 (0-1) i den svala sommarkvällen inleddes i ett avvaktande tempo där bollinnehavet fördelades broderligt. Mycket kamp och dueller där inget av lagen lyckades etablera längre anfall på motståndarens planhalva, ett riktigt ställningskrig.

– Många matcher i den här serien ser ut såhär, lagen är väldigt duktiga på att försvara. Vi ville ta initiativ hela tiden, sen vet jag inte om Trollhättans plan var att spela så lågt som de gjorde eller om det var vi som tryckte ner dem, sa Tvååkers tränare Mårten Lundkvist.

Succéinhoppet avgjorde

Efter 21 spelade minuter skulle dock nätet rassla. Ett inlägg från Trollhättans Alen Kasumovic nickades ut av försvaret i Tvååker till Anders Mogren som på ett mycket elegant sätt cykelsparkade in ledningsmålet. Årets mål hittills i Ettan södra?

ANNONS

Den andra halvleken kändes som repris på den första. Mycket boll runt mittcirkeln och en fortsatt hård fight. Men när mörkret precis börjat smyga sig in över Övrevi löpte inbytte Jakob Adolfsson i Tvååker sig loss, och som han gjorde det.

– Jag går mellan deras back och målvakt, han missar bollen och jag uppfattar inte riktigt vad som händer. Men jag får en bra touch och ser att målvakten kommer fel och rundar honom och lägger in den med högern, sa målskytten Jakob Adolfsson.

Första nickmålet i karriären

Efter kvitteringen blev det mer och mer Tvååker och ännu mer Adolfsson.

– Jag kommer in före backen och nickar in den, det är nog mitt första nickmål i seniorkarriären tror jag. Eller nicka, den kom på ryggen eller något så det var skönt att den gick in, sa Adolfsson.

Ett riktigt succéinhopp av forwarden som ännu inte startat i år, kanske är det snart dags snart efter kvällens två fullträffar?

– Det är helt upp till tränaren att besluta, men det var ett bra och ett jäkla skönt inhopp i alla fall. Det var personligen väldigt skönt för mig, som forward vill man alltid göra mål och det är skönt att det börjar komma nu.

ANNONS

Tvååkers tränare Lundkvist snålade inte med berömmet när han beskrev Adolfsson och inhoppet.

– Han är fantastisk när han får igång det där och nu har vi sett det ett antal gånger. Det är otroligt bra gjort av honom, det är inte lätt att komma in och få det att tippa över, det är riktigt hög kvalité. Han kommer närmare och närmare en startplats så är det, sa Lundkvist.

ANNONS