Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inget straffar Böljan

Två straffar inom några minuter. Det blev avgörande.

Det har lossnat för IF Böljan, det har lossnat rejält. På bortaplan mot hemmastarka Mallbackens IF Sunne kom lagets tredje raka seger och tabelläget har ljusnat betänkligt. – Vi har hela tiden trott på oss själva, det är en riktigt skön känsla just nu, sa Böljans assisterande tränare Tobias Barin efter 1-0.

Det var kanske inte Böljans spelmässigt bästa match för året men kanske den allra viktigaste segern?

– En sån här match skiter vi fullständigt i prestationen för den vet vi att vi klarar av. I dag tar vi i stället med oss krigarinsatsen, sa Tobias Barin

Det är svårt att säga emot honom. Tabellmässigt har Böljan länge befunnit sig på en utsatt position i botten av tabellen och då är det inte skönlir som prisas först och främst. Är det något Böljan haft i överflöd i år är det också bra prestationer spelmässigt men sämre resultatmässigt.

– Det har verkligen lossnat för oss och nu finns också självförtroendet där.  Nu har vi det där flowet som gör att vi offrar oss lite bättre och som ger oss en tryggare känsla, fortsatte Barin.

Två straffsituationer inom loppet av två minuter kom att bli avgörande i den här matchen och Böljans assisterande tränare medger att de i dag hade det där flytet man kan behöva ibland. I minut 23 vänder Mallbackens kraftfulle forward Nkemjika Ezurike upp i straffområdet, får Jennifer Andersson i ryggen – och faller.

– En stor tjej men där lyckades hon inte hålla sig på benen, sa Barin om situationen.

Men straffen tar i insidan av stolpen och Böljan kan gå till attack. Den attacken leder till att Böljan får straff. En straff lagkaptenen Amanda Johansson säkert förvaltar rätt upp i nättaket.

– När vi gör 1-0 kan vi spela på det och i andra halvlek var det bara att kämpa och försöka hålla i. Ibland är matcher inte rättvisa men sån är fotboll och i dag var det vår tur att ha det rätta flytet med oss.

Segern var Böljans andra mot Mallbacken den här säsongen och innebär att laget klättar förbi värmlänningarna i tabellen, men Tobias Barin vill att laget förblir ödmjuka.

– Det är många matcher kvar och det gäller att vi krigar på inför nästa och bygger vidare på att alla matcher är lika viktiga.