Tvååkers Hugo Svensson.
Hugo Svensson. Bild: Krister Andersson

Hugo Svensson skadad – missar resten av säsongen

Tvååkers IF får klara sig utan sin bäste målskytt i slutet av säsongen. Hugo Svensson är skadad och blir borta i flera veckor.
– Det är fruktansvärt tråkigt, säger anfallaren.

ANNONS
|

Anfallaren Hugo Svensson är Tvååkers IF:s bäste målskytt den här säsongen med 8 fullträffar på 24 matcher i division 1 södra.

Men när det nu återstår fem matcher av säsongen kommer laget att få klara sig utan 22-åringen. I måndagens 4–3-seger mot Trollhättan klev han av skadad i den första halvleken. Dessförinnan hade anfallaren svarat för ett mål.

Under onsdagen fick han besked om att det rör sig om en bristning i baksida lår. Skadan kommer att hålla honom borta från spel i fyra–sex veckor.

– Det är aldrig roligt. Vi har varit inne i ett bra stim och även jag personligen. Det är fruktansvärt tråkigt, men det tillhör idrotten och det kan man inte göra någonting, säger Svensson.

ANNONS

Svensson kommer nu att få ägna sig åt rehab. I sluttampen av säsongen får han följa laget vid sidan om.

– Det är klart att man hade velat vara med och bidra. I det här fallet får man försöka bidra på annat sätt genom att stötta och pusha grabbarna. Vi är ett lag oavsett om man spelar eller är vid sidan om. Vi har varit inne i en spännande period och vi hoppas att det håller sig ända till målsnöret.

Tvååker är tabellelva och har fyra poäng ned till Qviding på negativ kvalplats. Tränaren Mattias Lindström räknar med att Svensson kommer att vara indisponibel resten av säsongen.

– Han är out.

Vad innebär det för dig som tränare?

– Det är tråkigt, framför allt för honom själv. Det är en duktig och formstark spelare som går sönder i slutspurten. Men så är fotbollen. I Hugos fall är det bara att göra det bästa av rehaben så att han kommer tillbaka i fysisk topptrim, säger Lindström och fortsätter:

– Nu ska någon in och ersätta Hugo. Någon annan får kliva fram och vi har många duktiga spelare. Jag är övertygad om att det kommer att gå bra.

Tvååker spelar sin sista seriematch den 28 november. Svensson hoppas att kunna göra comeback innan säsongen är slut, men det är ingenting han räknar med.

ANNONS

– Förhoppningsvis är man med någon match i slutet. Det har jag som mål. Men om man ska vara realistisk så är det kanske slutspelat med tanke på hur det känns just nu.

ANNONS