Hugo Svensson avgjorde mötet mot Oskarshamn i Ettan Södra
Hugo Svensson avgjorde mötet mot Oskarshamn i Ettan Södra Bild: KRISTER ANDERSSON

Hugo Svensson ledde Tvååker till segern

I den tionde omgången av Ettan Södra hittade äntligen Hugo Svensson målet igen. – Det var oerhört skönt att sätta dit den, det gör mycket för självförtroendet, sa Hugo Svensson.

ANNONS
|

Efter ett välbehövligt uppehåll var det under lördagen dags igen. Oskarshamn gästade Tvååker på Övrevi IP i en het drabbning i Ettan Södra som slutade 1-0. Ja, för med en temperatur runt 28 grader var det hett.

En som inte varit så het de senaste matcherna är Hugo Svensson. Det hade gått fem matcher utan mål för anfallaren men idag var det äntligen dags igen. I minut 55 slog Rasmus Andersson ett fint instick till centertanken som glidtacklade in ledningsmålet och matchens enda mål.

– Det var oerhört skönt att sätta dit den, det gör mycket för självförtroendet. Det är bara att hoppas att man kan rida vidare på vågen och köra, sa målskytten Hugo Svensson efter matchen.

ANNONS

Innan uppehållet hade Tvååker tre raka förluster i bagaget. Segern var viktig menar Svensson.

– Efter ett uppehåll är det alltid skönt att komma tillbaka och starta om på ett bra sätt med tre pinnar. Det smakade jäkligt gött idag och det ska vi ta med oss, det är ett tufft spelschema framöver så det här var viktigt, sa Svensson.

”Skadan gynnade oss”

Det var dock Oskarshamn som inledde bäst där frisparksspecialisten Peiman Eliassi ofta var inblandad. Med en högerfot i absolut världsklass var han flera gånger nära att ge gästerna ledningen i matchen. Efter 15 minuter tvingades dock anfallaren lirka av planen med en skada, skönt för Tvååker?

– Han har gjort flest mål i deras lag så det är klart att det underlättade för oss. Det är klart att det är synd om honom men killen som kommer in var inte lika bra vilket gynnade oss, sa Tvååkers tränare Mårten Lundkvist.

Annars handlade det mesta om assistmakaren Rasmus Andersson. Mittfältaren kom fri med målvakten hela tre gånger men avsluten var alldeles för tama. Tvååker har i många matcher haft problem med att skapa lägen, idag var det dock raka motsatsen.

– Det är obegripligt att det är match så länge, vi skapar otroligt många farliga chanser. 3-0 hade speglat den är matchen bättre, men 1-0 räckte för oss idag, sa Lundkvist.

ANNONS

En man mindre

I minut 77 pressade Oskarshamn ner hemmalaget i eget straffområde i jakt på en kvittering. Då fick gästernas Anton Agebjörn ett riktigt hjärnsläpp. Lagkaptenen skrek efter en misslyckad passning ett könsord vilket ledde till ett rött kort och en man mindre i kvitteringsjakten.

– Jag vet inte riktigt vad han sa men en utvisning underlättar ju alltid det också, sa Lundkvist.

Gästerna bjöd inte på någon anstormning efter utvisningen och Tvååker kunde istället lugnt och behagligt ta helg med tre ny poäng.

ANNONS