Hintsas sköna avslutning

Snack om succélån. Oliver Hintsa frälste Tvååker i segern i Ettan Södra.
– Jag är jättenöjd med valet jag gjort.

ANNONS
|

Tvååker såg ut att tappa helt i andra halvlek i en match man hade helt och hållet i den första. Linköping hade kvitterat till 2-2. Men då presenterade sig Oliver Hintsa på allvar.

Först med en frispark i den 71:a minuten som målvakten Bilel Ben Salah fick sträcka ut på.

- Jag ville få den på bortre och hade kanske hoppats på en touch på någon spelare. Det kändes lite frustrerande då, sa Oliver.

Oliver Hintsa avgjorde matchen

Men i den 82:a minuten avgjorde han matchen till 3-2.

– Jag får en väldigt bra boll från David (Strutski Persson) och känner att jag har övertag på backen och kommer i bra linje och kan löpa med bollen och förbi honom. Och den positionen jag kommer i känner jag mig hyfsat van vid.

ANNONS

Och smekte in bollen i bortre burgaveln och segern var ett faktum.

– Så skönt. Linköping är ett bra lag individuellt, menade Oliver.

Han har A-lagskontrakt med Halmstads BK men har inte fått speltid.

– Det är ju inga U-21-matcher heller och jag ville till Tvååker och har blivit välkommen jättebra. Det är goa gubbar. Det känns som en bra möjlighet för mig.

Det har blivit två mål på tre matcher.

Bra stöd i Tvååker

– Lagkompisarna pushar mig bra och det gäller att ge 110 procent på varje träning.

Tvååker såg ut att ha ett stabilt tag om matchen direkt i första halvlek och tog ledningen efter 15 minuter då Jakob Adolfsson tog sig ner till kortlinjen och spelade snett-inåt-bakåt till Hugo Svensson. Han drog till direkt i bortre krysset.

Tvååker kunde också göra 2-0 när Eric Gunnarsson stressade Linköpings försvar och sedan kunde spela in till Rasmus Andersson vars skarv gick in i mål via en Linköpingsspelare.

– Vi skulle ha punkterat matchen i första halvlek då vi spelade bra och snabb fotboll framförallt i anfallsspelet, sa assisterande tränaren Goran Ravnjakovic.

Linköping reducerade i den 43:e minuten då bollen olycklig studsade på Viktor Nilssons hand och det blev straff om följd.

ANNONS

I andra tog Linköping över. Och kvitterade också på en bjudning från Johan Persson. Sedan räddade Johan Eklundh laget efter Khalid Rage Abukars nick.

– Vi fick inte fram bollarna i anfallslägena och borde kanske lyft laget lite mer. Men Linköping är ett skickligt lag och en sådan här match böljar fram och tillbaka. Men jag tycker att segern var rättvis, sa Goran.

ANNONS