Varbergs Bois och Falkenbergs FF får ekonomiskt tillskott från Hemmaklubben.
Bois och FFF får ekonomiskt tillskott från Hemmaklubben. Bild: Johan Axelsson/Peter Holgersson/Bildbyrån

Hemmaklubben avslutad – så mycket får Varbergs Bois och Falkenbergs FF

Fotbollssupportrarna har sagt sitt. Nu delas totalt 20 miljoner kronor ut till klubbarna i Allsvenskan och Superettan.

ANNONS
|

Via initiativet Hemmaklubben ska nu huvudsponsorn Unibet fördela 20 miljoner kronor till klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Fotbollssupportrarna har kunnat välja hemmaklubb mellan den 1 januari och den 9 november i år, och nu har den slutgiltiga tabellen presenterats. Varbergs Bois hamnar på en 25:e plats och får 300 000 kronor.

– Det är fantastiskt att vi har sådant stort stöd. Vi är en liten stad, men har ett jättestort stöd. Vi gjorde en jätteuppryckning under säsongen så vi är jätteglada för det här. Vi har aldrig varit i närheten av de här pengarna innan, säger Dan Skogman, Varbergs Bois klubbchef.

ANNONS

Vad tror du att den uppryckningen beror på?

– Vi har gjort en väldigt bra säsong med A-laget, men jag tror att folk märker att vi är en förening som inte bara jobbar med A-laget utan som satsar även på damerna och våra ungdomar. Pengarna som kommer från Hemmaklubben ska gå just till vår damverksamhet och vår barn-och ungdomsverksamhet så det blir ytterligare tillskott där.

Väntad summa till Falkenbergs FF

Falkenbergs FF hamnar på plats 27 i Hemmaklubben-tabellen och får en summa om 250 000 kronor.

– Det här var ju ganska nytt, så det var väl inte direkt oväntat. Till nästa gång kanske vi kan komma högre, säger Falkenbergs FF:s klubbchef Patrik Lundgren.

Hur ska ni göra det?

– Vi kan nog marknadsföra det mer så att fler folk i Falkenberg ser det. Men vi visste om förutsättningarna och att vi skulle ligga där någonstans, så vi är nöjda.

Läs mer: Falkenbergs FF och Varbergs Bois får miljoner i coronastöd

ANNONS