Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ny tränare i HBK. Jan Jönsson tar över efter Jens Gustafsson.

HBK-tränaren Jens Gustafsson avgår

Janne Jönsson tar över som tränare i Halmstads BK när Jens Gustafsson tvingas gå.

Det var vid lunchtid som spelarna informerades om nyheten som slog ner som en bomb; att klubben har skrivit ett treårskontrakt med Janne Jönsson – HBK:s meste spelare genom tiderna som efter 22 år återvänder.

– Det kändes naturligt och väldigt lockande när jag fick en konkret fråga av Halmstad. Klubben är efter alla dessa år som en extra familj för mig, förklarar Janne för HP-sporten och medger att han hade hemlängtan efter tio år i Norge.

– Ja, familjen flyttade hem till Halmstad redan för två år sedan så jag hade bestämt mig för att flytta hem och sluta långpendla från Ålesund.

Därför hade han en rad förfrågningar både i Sverige och utomlands. Men inget konkret tills HBK dök upp.

– När en hemvändare dyker upp lyssnar vi alltid och det här var ett tillfälle som kanske inte kommer tillbaka, förklarar Fredrik ”Fidde” Andersson.

– Vi var på väg att förlänga med Jens, men efter att ha gjort en utvärdering där vi tittade på klubbens nutid, dåtid och framtid såg vi Janne som rätt person för den uppgiften.

Samtidigt vill HBK:s klubbchef betona att klubben är oerhört nöjd med Gustafssons tid.

– Han har varit här i 3,5 år som chefstränare och ytterligare två i klubben, där han med små resurser har etablerat HBK i högsta serien igen och utvecklat många spelare. Så det handlar helt enkelt om att ta nästa steg för klubben, vilket styrelsen var helt enig om.

Det var Andersson själv som informerade Jens om beslutet.

– Självklart blev han väldigt besviken. Men vi ska senare ta en diskussion för att diskutera hans framtida roll, säger Fidde och avser att Gustafsson har ett år kvar på kontraktet.

Jens själv är mycket förvånad och besviken över beslutet, men ville i övrigt inte kommentera det utan hänvisade till hemsidan.

– Jag är stolt över min insats som tränare här och anser att jag gjort ett bra jobb med de resurser som stått till buds. Samtidigt får jag respektera styrelsens beslut att vilja gå vidare med en annan tränare. Sån är fotbollen. Det har varit ett privilegium att representera Halmstads BK och jag önskar dom lycka till i fortsättningen.

Läs också: Nilsson förvånad över att HBK kickade Jens