HBK:s Steindorsson och Baldvinsson visade vägen

Halmstads BK är tillbaka i allsvenskan. Och det var två islänningar som visade vägen till svensk fotbolls finrum – succévärvningarna Gudjon Baldvinsson och Kristinn Steindorsson. – Fucking awesome, utbrast den isländska duon nästan i kör efter matchen.

ANNONS
|

Tillsammans fixade duon det förlösande första HBK-målet. Baldvinsson snodde bollen från landsmannen Ari Skulason och satte sedan högsta fart mot Sundsvallsmålet.

– Jag vet inte vad jag tänkte, jag bara fortsatte att springa. Jag kom förbi två, tre spelare men när jag skulle avsluta så fick jag en spark bak på foten, berättar Baldvinsson.

Det var vid ställningen 1–0 och ett oerhört tryck hamnade på Steindorsson som skulle slå straffen.

– Hade vi missat den så tror jag att vi hade förlorat matchen. Det hade varit så tungt mentalt, tror Baldvinsson.

Steindorsson:

– När jag såg att Gudjon ramlade bara hoppades jag att domaren skulle peka på punkten för jag visste att jag skulle slå straffen. Men jag ska inte ljuga, jag var lite nervös. Men jag slog två straffar förra säsongen och de satte jag till vänster så jag bestämde mig för att fortsätta med det. Och när jag skulle slå straffen såg jag att målvakten (Oscar Berglund) gick åt höger.

ANNONS

Nytt isländskt mål blev det sedan när Baldvinsson, som kände av viss smärta från ryggen under matchen, friställdes på en kontring och iskallt rundade Berglund och satte 2–2.

– Jag kommer inte ens ihåg hur det gick till. Jag var tvungen att fråga de andra efteråt, berättar Gudjon som, precis som resten av laget, var nästan var infernaliskt glad.

– Jag vann dubbeln på Island förra säsongen, både ligan och cupen, men det här är bättre, utbrast han.

ANNONS