Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

HBK:s nya satsning: Bygger padelbanor på Örjans vall

Även Halmstads Bollklubb ger sig in i padelbranschen.
I juli invigs tre nya utomhusbanor på Örjans valls-området som på sikt ska ge nya intäkter till klubben, locka fler medlemmar och få fler att motionera.
– Intresset för padel är jättestort och det blir en del till i vårt koncept, säger Tommy ”Hacke” Andersson.

Padelboomen fortsätter i Halmstad. Under måndagsmorgonen påbörjades arbetet med att bygga tre nya utomhusbanor på Örjans valls-området.

Fotbollsarenan där HBK spelar sina hemmamatcher ligger bara en lättare bredsidespassning bort. Åt andra hållet ramar Nissan in de kommande banorna som ska byggas på den plats där det tidigare fanns grustennisbanor.

– Tänk dig att spela här en morgon eller en kväll, säger Tommy ”Hacke” Andersson, den förre lagkaptenen som är utsedd av HBK:s styrelse att driva projektet från klubbens sida.

Idén kom från Anders Stenbeck tidigare i vår om man kunde bygga padelbanor på Örjans vall.

HBK nappade på idén och fick klartecken från Halmstads kommun som äger marken.

– Kommunen ska ha en stor eloge. De såg möjligheterna som finns här, säger ”Hacke”.

– Vi tyckte att det lät väldigt intressant. Det är en fantastisk möjlighet med det kultur- och idrottsstråk som finns här och där det här området inte används till något speciellt. Läget är fantastiskt och det är ett väldigt bra tillskott med en idrottsanläggning här. Vi ser att det är många som är ute på bland annat tennisbanor och i coronatider är padel ett snabbt sätt att kunna vara ute. Vi hoppas naturligtvis att det kommer tillföra ekonomi till HBK också, säger Magnus Rasmusson, strategisk anläggningsutvecklare på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

HBK Padel betalar för banorna

Banorna kommer dock inte kosta något för kommunen. Halmstads kommun har skrivit ett avtal med HBK Padel som, med sina samarbetspartners, står för kostnaderna.

– Men det är helt riskfritt för HBK. Allting drivs i HBK Padels regi där vi tar in extern hjälp för att sköta allt, förklarar Tommy ”Hacke” Andersson.

Han hoppas att HBK ska kunna rida på den padelvåg som finns i Sverige där flera fotbollsprofiler som Zlatan Ibrahimovic och Markus Rosenberg har byggt egna padelhallar och där svenska mästarlaget Djurgårdens IF nyligen startade en padelsektion. I HBK kommer det till att börja med röra sig om en padelkommitté.

– Det blir en del till i våra koncept. Vi kan få in nya sponsorer och vill tjäna nya pengar. Där ser vi en uppsida. Även att få fler medlemmar genom padeln där en medlem även blir medlem i HBK. Så över tid hoppas vi kunna locka fler medlemmar.

– Det finns även kommersiella rättigheter. Vi kan sälja bannamnet, bygga padelnätverk som vi kan addera till vårt befintliga nätverk, Stigs Vänner. Och folk som spelar padel kan bli intresserade av fotboll också så klart.

Valde bort HBK-blåa mattor

HBK Padel kommer att rikta sig mot motionsidrottare i första hand. Padelområdet kommer att vara inhägnat, ha en egen ingång och leva sitt eget liv.

– Det kommer att vara padelträning för ungdomar, för alla som vill prova på padel. Det kommer inte vara någon elitsatsning utan det är padel för alla och tillgång för alla som vill spela.

Anders Stenbeck kommer att vara tränings- och banansvarig i HBK Padel.

– Det här är en fantastisk möjlighet både för HBK och padeln i Halmstad. Att få tre centrala utebanor som man kan cykla eller gå till blir ett enormt tillskott för kommunen, padeln och fotbollen, säger Anders Stenbeck.

Banorna invigs officiellt den 14 juli och kommer ha World Padel Tour-mattor som underlag. Men de blir inte HBK-blå...

– Det var länge vår plan, men vi tycker att gröna mattor smälter in bättre i miljön.

LÄS MER: Byggboom av padelbanor – Strandtorp står på tur