HBK överkört på skräckarenan

Hemma bra, men borta uselt. Elfsborg lekte sig till en 4–1-seger, siffror som kunde varit det dubbla. Förlusten var HBK:s tredje raka på bortaplan.

|

Därmed lever spöket vidare på Borås Arena vidare för HBK som inte har vunnit på konstgräset sedan arenan byggdes 2005. Och det var inte nära den här gången heller.

HBK tog visserligen ledningen när Mikael Boman satte 1–0 efter ett klassavslut i den 23 minuten. Målet kom som en blixt från klar himmel då hemmalaget hade dominerat från minut ett. Kvitteringen lät dock inte vänta på sig. Mindre än två minuter efter HBK:s ledningsmål hittade Elfsborgs Lasse Nilsson nätet bakom Stojan Lukic efter en oturlig bakåtnick av Gudjon Baldvinsson.

Än mer dråpligt blev det 12 minuter senare när Fredrik Liverstam nickade bollen i eget mål efter ett missförstånd med målvakten Stojan Lukic.

Andra halvlek blev en enda lång målchanskavalkad från Elfsborgs sida och efter 56 minuters spel kom, helt logiskt, också 3–1-målet.

Elfsborg rullade upp HBK helt och hållet och fri från höger satte Lasse Nilsson sitt andra mål för kvällen. 4–1 kom med kvarten kvar när Viktor Prodell bröstade (!) in bollen efter en ny upprullning, denna gång på vänsterkanten. Då ska det sägas att Elfsborg mellan 3–1 och 4–1 också hade haft två bollar i virket. Dels Niklas Hults vänsterkanon i stolpen, dels Marcus Rohdéns nick i ribban.

Positivt för HBK var att Boman äntligen spräckte anfallarnas målnolla för säsongen.

Dessutom fick Eric Smith, göra allsvensk debut. Men 17-åringen kunde haft en lättare första halvtimme i allsvenskan.

HBK har nu släppt in tio mål på sina tre bortamatcher under säsongsinledningen.

På lördag väntar Mjällby på Strandvallen.