Han leder laget som kan kallas snällast i Halland!

Vilket är egentligen det snällaste herrlaget i Halland? Ett av dem kallar tränaren för mesigt!

ANNONS
|

Fotboll: HN synar Hallandsfotbollen/del 4

Får man tro statistiken är det Onsala och Vessigebro BK/Ätrafors. Med 22 varningar förra året delar de förstaplatsen.

Knappt en varning per match var snittet för Vessigebro BK/Ätrafors förra året. Med det var de schysstast i hela Halland.

– Vi var nog lite för försiktiga förra året. Vi har ett ganska ungt och orutinerat lag och det var nog en anledning till att vi åkte ut, att vi var för mesiga och för att vi inte hade rutinen att ta de där taktiska varningarna, säger Vessigebro BK/Ätrafors tränare Patrik Haag.

Samtidigt passar han på att dela ut en känga till det han anser är ett alltför tufft spel i division 6 och 7.

ANNONS

– Det smäller nått fruktansvärt i de två serierna, ibland blir det nästan hätskt. Och där har domarna ett ansvar, de skulle kunna dela ut ett gäng gula kort, ibland till och med något rött i situationer som inte blir någonting.

Också Kornhult/Hishult spelade schysst förra året. Kanske helt enkelt för att de var för bra för att spela oschysst. De hamnade nämligen på andra plats i division 6 och efter kval mot Bua är de numera ett division 5-lag.

– Ja, det kan nog ligga lite i det. Ju mer du har bollen ju mer slipper du jaga och göra onödiga saker, säger Kornhults/Hishults assisterande tränare Jörgen Hultberg.

I en serie upp har nämligen Korhult/Hishult blivit lite tuffare. Efter tre matcher, då vi talar, är de uppe i sex varningar. Skulle den takten hålla i sig landar de på nästan dubbelt så många varningar jämfört med förra säsongen.

– Allting går lite snabbare i år och hamnar du då lite efter kan det bli att du får göra en tackling som du inte tänkt dig, avslutar Jörgen Hultberg.

ANNONS