Mikael Boman som gjorde 1-0 till HBK.

Halmstads BK skakade om allsvenska Elfsborg

Stolpe ut vid 1–1 för Joakim Wrele blev 13 minuter senare stolpe in för Johan Larsson. Så nära var Halmstads BK att på mardrömsarenan Borås arena skrälla och åtminstone nå oavgjort mot guldaspiranten Elfsborg.

|

– Jag är aldrig nöjd när vi förlorar. Men visst – sett till motståndet var det mycket som var bra i dag, medger tränaren Jens Gustafsson.

Låt vara att HBK i fjol kanske gjorde decenniets bästa halvlek och hindrade en ny storförlust, men annars är Elfsborg–HBK ingen rolig läsning. 0–6 2010, 0–4 2009 och 0–3 2008.

– Men i dag blev inte alls lika utspelade som vi har blivit tidigare, sa målvakten Kalle Johnsson.

Själv hade han dock en del i det när han i den första halvleken gjorde tre riktigt vassa räddningar.

Halmstads BK gjorde en full godkänd match mot allsvenska Elfsborg.

Förre Falkenbergs FF-spelaren Mikael Boman gav till och med laget ledningen i den första halvleken.

Första halvlek var en taktiskt väldigt väl genomförd halvlek av HBK. Laget låg bra i positionerna, hade mycket spelare på rätt sida, vilket dock fick konsekvenser för offensiven.

Det var Elfsborg som hade de bästa chanserna, men HBK-målvakten Karl-Johan Johnsson räddade fint på två skott från Lasse Nilsson och ett från Viktor Claesson.

Och i den 34:e minuten kom Elfsborgs Niklas Hult helt fri, men Johnsson räddade fenomenalt.

Halmstad gjorde sedan 1–0 i den 43:e minuten. Det var ett skolexempel på en snabb omställning. Ryan Miller slog ett bra inlägg mellan Elfsborgs två mittbackar. Där dök Boman upp och bredsidade in bollen.

I slutminuten borde Elfsborg kvitterat när Stefan Ishizaki dröjde, helt fri, för länge med skottet. På efterföljande hörna lyckas Johnsson få fingertopparna på Claessons avslut.

I andra halvleken knuffade Richard Magyar Viktor Claesson i straffområdet. En billig straff som HBK inte var nöjda med. Stefan Ishizaki kvitterade enkelt.

Elfsborg dominerade mer och mer men i den 64:e minuten höll Halmstad på att ta ledningen igen. Ryan Millers inlägg från högerkanten och bollen spelades in till Joakim Wrele som prickade stolpen. På returen sköt Baldvinsson som skjuter över från sex meter.

På slutet avgjorde Elfsborg matchen när Johan Larsson gjorde 2–1. Han fick bollen från vänsterkanten och smällde till direkt med vänsterfoten. Skottet var stenhårt och satt i mål via stolpen. På övertid gjorde Niklas Hult 3–1 och därefter utrymdes Borås Arena på grund av en brandövning.