Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snart dags för fotbollsstart i Halland? Bild: NIKLAS LARSSON
Snart dags för fotbollsstart i Halland? Bild: NIKLAS LARSSON

Hallands Fotbollförbund planerar för start i juni

Hallands Fotbollförbund planerar för att starta upp säsongen i början av juni.
Målet är dubbelmöten för alla representationslag och för att nå dit förlängs fotbollsåret 2-3 veckor.
– Beslutet grundar sig på om Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet släpper på restriktionerna så att spel kan förekomma. Om inte kommer ny information i närheten av femte juni, säger Mikael Hansson i HFF.

Det börjar ljusna vid horisonten.

Allt fler har vaccinerats och även om smittspridningen fortfarande är på en hög nivå finns hopp om bättring inom en snar framtid.

Ungdomsfotbollen har redan startat upp och går allt som det är tänkt sparkar fotbollsserierna i Halland i gång vecka 22.

Kan spela fram till oktober månads slut

Hallands FF:s tekniska kommitté hade möte under tisdagen och beslutade då att dra igång allt i början av juni för att spela fram till oktobers slut – om det nu är möjligt.

– Då kommer vi att klara av att genomföra detta och ge fotbollsfolket och domarna en dräglig tillvaro under säsongen, anser Mikael Hansson.

Skulle restriktionerna släppas tidigare än vecka 22 får klubbarna byta till ett tidigare datum om lagen är överens. Det kommer i så fall också finnas möjlighet att spela träningsmatcher.

Utvecklingslagen spelar färre matcher

För utvecklingslagen gäller andra regler.

– De kommer att spela lite mer än hälften av matcherna. Omgångarna som skulle ha avgjorts fram till vecka 22 stryks och säsongen förlängs inte utan avslutas i månadsskiftet september/oktober. Vi gör så för att inte belasta trupperna för hårt.

I samband med den sista omgången går det inte att flytta matcher till ett annat datum eller en annan tid när det gäller lag som är inblandat i upp- eller nedflyttning.