Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rasmus Andersson, spelare i Tvååkers IF, under en match mot Assyriska Turabdin i division 1 södra.
Rasmus Andersson gjorde två mål mot Assyriska, där det ena kom efter en inövad variant som Tvååker övade på dagen innan match. Bild: Håkan Johansson

Hörnvariant låg bakom segern: ”Sista vi tränade på i går”

En hörnvariant spräckte nollan och ledde vägen till seger mot Assyriska.
En variant som Tvååker tränade in – som sista förberedelser inför matchen.
– Det är skönt, det är inte så ofta man får till det, säger målskytten Rasmus Andersson.

Det var mycket tack vare en stabil försvarsinsats som Tvååker tog hem alla tre poängen i mötet med Assyriska Turabdin. Men även en hörnvariant spelade stor roll.

I mitten av den första halvleken fick Tvååker en hörna från höger som David Struski Persson sprang ut för att ta. När Tim Stålheden tog en löpning mot hörnflaggan trodde nog de flesta att han skulle få bollen som Struski Persson rullade mot honom.

Men Stålheden lät bollen passera och i stället dök Rasmus Andersson, som hade tagit en löpning långt utifrån, upp och sköt in 1–0 via en försvarare.

– Den har vi tränat på några gånger. Vi körde den i går på träning och den funkade direkt så det var bra. Vi körde den även i premiären men då gick skottet i block. Det är skönt, det är inte så ofta man får till det, säger Andersson.

Även Tvååkers tränare Pierre Krantz sken som en sol över hörnmålet.

– Det var det sista vi gjorde i går (på träningen), säger Krantz och skrattar gott. Det värmer extra i ett tränarhjärta när man har skissat och lagt upp efter hur de ställer upp och så utför de det så perfekt. Extra skönt, det var verkligen det sista vi gjorde i går.

Extra skönt för dig som tränare när det ger utdelning?

– Jätteskönt. Och kul att Rasmus får göra mål igen på straff (2–0), att han är så säker på straffar känns tryggt.

Frågan är ju om det kan bli några fler varianter från Tvååkers håll?

– Vi har inga i nuläget men det får man anpassa lite utifrån motståndare. Så det är inte omöjligt att Pierre klurar ut något till nästa match, säger Andersson.

Läs mer: Tvååker upp i serieledning efter tredje raka segern