Gustaf Nilsson klar för ny klubb

Gustaf Nilsson flyttar till Tyskland. Anfallaren är klar för SV Wehen Wiesbaden i 3. Liga.
– Det känns bra. Det här ska bli roligt, säger 23-åringen.

ANNONS
|

Falkenbergs FF-fostrade Gustaf Nilsson skulle återvänt till BK Häcken i vinter. Men efter att de gulsvarta värvat forwarden Alexander Jeremejeff hårdnade konkurrensen. Och nu har Gustaf Nilsson sålts till SV Wehen Wiesbaden, som ligger på sjätteplats i tyska tredjeligan.

– Min agent fick nys om det här och de var väldigt intresserade. De tog hit mig och de har ett spännande projekt. Det var det som lockade – och att flytta till Tyskland, säger Nilsson.

Vad är spännande med projektet?

– Det åkte ner från 2. Bundesliga förra året och vill ta sig upp så snabbt som möjligt.

Christian Hock, sportchef i Wehen Wiesbaden, spår att Nilsson kommer att bli ett nyttigt tillskott.

ANNONS

– Gustaf är en äkta centralanfallare som kommer att förbättra vår offensiva kvalitet. Med sin fysiska styrka och sin snabbhet är han väldigt målfarlig. Vi gläds åt att kunna värva en spelare med erfarenhet från två högstaligor i Europa, säger Hock i en kommentar.

Anfallaren vill bidra med det en anfallare ska bidra med.

– Jag vill göra mål och vara en bra spelare för laget. Men framför allt mål.

Kontraktet är skrivet till sommaren 2023. Han medger att det blir en nytändning efter ett par år präglade av skador och en mindre lyckad sejour i Häcken.

– Det blev inte riktigt som någon av oss ville. Men det har varit en bra erfarenhet för mig. Nu är det bara se fram emot, säger han om Häcken-tiden, och fortsätter:

– Nu ska det bli skönt och komma hit och bygga upp kroppen. Förhoppningsvis får jag hålla mig frisk och spela fotboll.

Wiesbaden är en stad med ungefär 280 000 invånare och ligger i mellersta Tyskland, intill Frankfurt och precis vid Mainz. Redan nu har Nilsson fått lite information från tidigare lagkamraten Benedikt Röcker om var han har hamnat.

– Jag vet inte jättemycket om staden, men klubben har jag lite koll på. Jag hade en kompis från Bröndby-tiden som spelar här och han har berättat lite för mig. Det han sa verkade positivt.

ANNONS

Den 23-årige anfallaren har tidigare representerat klubbar som danska Bröndby, Silkeborg och Vejle.

Nu är det alltså Tyskland som väntar. Och Mainz och Eintracht Frankfurt är två Bundesliga-klubbar i området. Vem vet, de kanske hugger om Nilsson gör det bra?

- Ja, precis, säger falkenbergaren och skrattar.

ANNONS