Gustaf Nilsson bröt näsbenet - här är veckans proffskollen

Skadorna har blivit en vana för Gustaf Nilsson, men den här gången är han nog tillbaka snart. Proffskollen ger er allt ni behöver veta om våra lokala fotbollshjältar ute i Europa.

ANNONS
|
Bild: SCOOP DYGA

Niclas Eliasson, Nîmes Olympique - 14/2

0
Efter en extra veckas ledigt var det åter dags för Nimes och Eliasson att beträda gräsmattan. Hade falkenbergaren konserverat målformen från mötet med Marseille? Nej tyvärr kom han och laget tillbaka som förlorare. Efter ett katastrofalt misstag från en av mittbackarna hamnade Nimes i underläge och Angers vann rättvist med 3-1. Eliasson byttes ut med halvtimmen kvar.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Gustaf Nilsson, SV Wehen Wiesbaden - 2/0

0
Man kan säga mycket om Gustaf Nilsson, men någon tur det har han inte. Anfallaren gjorde i tisdags sin andra start för sin nya klubb, men fick bytas ut efter mindre än 20 minuter. Anledningen? Ett brutet näsben. Därför missade han också matchen i helgen där hans Wehen besegrade det gamla storlaget Kaiserslautern med 1-0.
Bild: TOON DOMPELING

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar - 25/7

0
En riktigt tung vecka för Karlsson och hans AZ. Efter att ha radat upp förlustfria matcher i Eredivisie kom nu två torskar på några dagar. Först föll man oväntat hemma mot Utrecht med 0-1 i onsdags och sen i helgen kom en riktig smällkaramell, 0-3 hemma mot serieledande Ajax. Jesper Karlsson startade båda matcherna men byttes ut med 15-20 minuter kvar i bägge förlusterna.
Bild: CARL SANDIN

John Björkengren, Lecce - 9/0

0
John Björkengren är nu tillbaka på allvar efter sin sjukdomsperiod. I helgen fick han för första gången i Leccetröjan göra 90 minuter. Som så ofta den här säsongen spelade hans rödgula gäng oavgjort, den här gången 1-1 mot Pordenone. Björkengren belönades med en sexa i betyg (på en tiogradig skala) i lokalpressen och får beröm för sitt lugn
Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Sara Nilsson, Florentia San Gimignano - 10/0

0
Den här helgen bestod av cupspel för Florentia och det blev en dyster sorti. 0-4 hemma mot Roma i kvartsfinalen, Roma som bara ligger tre poäng före i tabellen. Precis som i förra veckans ligamatch var Sara Nilsson inte med i truppen.
Bild: FPh/Mustafa Gumussu

Rami Hajal, Heerenveen - 17/0

0
Heerenveen har haft en bra vecka, men det har inte blivit så mycket spel för Rami Hajal. I segerfesten mot Feyenoord (3-0) i onsdags fick han sitta kvar på bänken hela matchen. Igår söndag blev det mållöst mot Twente, Hajal fick komma in med tio minuter kvar.

Fotnot: Siffrorna bakom namnen markerar antalet spelade tävlingsmatcher (liga/cup) och antalet tävlingsmål. Proffskollen uppdateras varje vecka.

ANNONS